Ales

2016 ALES Sonbahar Dönemi Başvurularında Sona Gelindi

ÖSYM tarafından her yıl, ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere 2 kez düzenlenen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES), 2016  sonbahar dönemi 18 Aralık 2016’da yapılacak. ALES sonbahar dönemi sınavı için başvurular 27 Eylül’de başladı. Peki başvurular ne zaman bitecek?

Lisans programında hala öğrenci olup lisansüstü eğitim almak isteyenler, lisans mezunu olup yüksek lisans yapmak isteyenler, veya pedagojik formasyon eğitimi için ALES şartı arayan üniversitelerde formasyon alacak adaylar ALES’e girecekler. Bu adaylar için başvurular 27 Eylül’de başladı. ÖSYM, başvuru kılavuzunu yayınladı ve adaylar tercih işlemlerini bu kılavuz doğrultusunda yapıyorlar. Başvurular için 80 TL sınav ücreti ödenmesi gerekiyor.

Başvuru sürecinde 80 TL sınav ücretini yatırmayan adaylar, başvuru yapmış olsalar bile başvuruları iptal edilecek.

2016 Sonbahar ALES 18 Aralık 2016’da gerçekleştirilecek. Sınav, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçeleştirilecek. 150 dakika olan sınav süresi, sonbahar döneminde 180 dakika olacak. Adaylar Sayısal ve Sözel iki ayrı bölümde yer alan 120 soruyu cevaplandıracaklar. Adayların ALES sonuçları, sınava girdikleri yıldan itibaren 3 yıl geçerli olacak.

Adayların sınavda başarılı sayılmaları için en az 55 puan almaları gerekmektedir. Doktora yapacak adayların ise en az 80 almaları gerekmektedir.

27 Eylül’de başlayan Sonbahar Dönemi ALES başvuruları yarın (10 Ekim) sona eriyor !