Ales

2017 ALES Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2017 ALES Sonbahar Dönemi sınav sonuçları adaylar tarafından bekleniyor. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALES Sonbahar Dönemi sınavı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Türkiye geneli 81 il merkezinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav saat 10.15’te başladı ve adaylara soruların yanıtlanması için 150 dakika süre verildi. ALES Sonbahar dönemi sınavında adaylara 50 sayısal 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu. 

ALES sınav sonuçlarının geçerlilik süresi hakkında düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme kapsamında ALES sınav sonuçları 5 yıl geçerli olacak. Konu ile ilgili karar 27 Eylül 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karar ile ALES sınav sonuçlarının 5 yıl geçerli olmasına karar verildi.

ALES sınavı ÖSYM tarafından uygulandıktan sonra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden soru ve cevaplar da açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan 2017 ALES soru ve cevapları için TIKLAYIN.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın tamamlanmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar. ALES sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Söz konusu sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM’nin 2017 sınav takviminde belirtilmiştir. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde yer alan sınav takvimine göre 2017 ALES Sonbahar Dönemi sınav sonuçları 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.