Ales

2018 ALES Sınav Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak?

6 Mayıs 2018 tarihinde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavın ardından sınav soru ve cevapları yayımlandı. Bunun ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladılar.

Peki gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları ne zaman açıklanacak? Konu ile ilgili olarak tüm detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

SINAV DETAYLARI

ALES ilk kez Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 81 il merkezinde uygulandı. Sınavda 50 sayısal, 50 sözel olmak üzere 100 soru soruldu Söz konusu sınavda adaylara 150 dakika süre verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 8 Mayıs 2018 tarihinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) soru ve cevapları adayların erişimine açıldı. Soru ve cevapların erişime açılmasının ardından adaylar sınav sonuçlarının ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladırlar. 

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav takvimi belirlenmiştir. Sınav takviminde ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da ifade edildi. Buna göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları 7 Haziran 2018 tarihinde açıklanacaktır. Sınav sonuçlarının geçerliliği ise açıklanan tarihten itibaren 5 yıldır.