Ales

2018 Yılı ALES Başvuru Kılavuzu ÖSYM Tarafından Yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvuru kılavuzunun yayımlandığı belirtildi.

BAŞVURULAR 7 – 15 MART’TA

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yayımlanan ALES başvuru kılavuzuna ilişkin duyurunun detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Buna göre adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) başvurularını 7 Mart 2018 tarihinden itibaren yapmaya başlayacaklardır. Ayrıca söz konusu başvurular 15 Mart 2018 tarihine kadar devam edecektir. İşte ÖSYM’den yayımlanan duyuru:

ÖSYM’DEN YAYIMLANAN DUYURU

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda “2018 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018-ALES İlkbahar Dönemi) 6 Mayıs 2018 tarihinde 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) uygulanacaktır. Sınav saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2.5 saat) olacaktır. Sınava başvurular, 7– 15 Mart 2018 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almakta olup Ek’te yer alan kılavuzun başvuru öncesi dikkatle incelenmesi gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.