Ales

ALES Geç Başvurularında Son Gün!

ALES için banka ödemelerinin nasıl yapılacağı merak edilmekte. 28 Mart 2018 tarihinde saat 23:59’a kadar yapılacak olan ALES geç başvuru işlemlerinin ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yapılacağı ifade edilirken ödemelerin belirlenen kanallar tarafından yapılabileceği ifade ediliyor. 

ALES ÖDEMELERİ NEREYE YATIRILACAK?

ALES geç ödeme ücretleri 150 TL olarak yatırılacağı ifade edildi. Söz konusu geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücretinin başvuruların yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden e- İşlemler’de yer alan Ödemeler alanından kredi kartı veya banka kartı seçimi yapılarak ödeme gerçekleştirilecek. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içerisinde yatırmayan adayların başvuru bilgilerinin silineceği açıklandı.

KAÇ SORU SORULACAK?

Sınav içerisinde toplamda 100 soru sorulacak ayrıca sayısal ve sözel bölümlerden sorular gelecek. Sayısal testi adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerinin ölçülmesine yönelik olarak 50 soru sorulacak ve sözel testi sözel akıl yürütme becerilerinin ölçülmesine yönelik olarak 50 sorudan toplamda 100 sorudan oluşacak.

Kamupersoneli.net I ANKARA