• Haberler
  • Ekonomi
  • Almanya İşçi Alımı 2018- 10 Bin Vasıfsız İşçi Alımı Şartları ve Başvuru Detayları

Almanya İşçi Alımı 2018- 10 Bin Vasıfsız İşçi Alımı Şartları ve Başvuru Detayları

10 yıldır Almanya'da 15 farklı hava limanıyla birlikte bağlantılı olarak çalışan, aktif olarak 3 büyük hava limanında yer hizmetleri alanında binlerce kişiye iş imkanı sunan OBM A.Ş.

10 yıldır Almanya’da 15 farklı hava limanıyla birlikte bağlantılı olarak çalışan, aktif olarak 3 büyük hava limanında yer hizmetleri alanında binlerce kişiye iş imkanı sunan OBM A.Ş. isimli şirket binlerce Türk vatandaşına Almanya’da çalışma imkanı sağlayacaklarını açıkladı.

Hürriyet Gazetesinin aktardıklarına göre Almanya'da sağlayacakları iş imkanları ve iş fırsatları hakkında bir toplantı düzenleyen OBM A.Ş Genel Müdürü Osman Taş, “Türkiye’ye gelme sebeplerimizdeki en büyük neden Türk olmam.

Kendi milletimin Almanya’ya gitmesine yardımcı olmak maksadıyla buraya geldim. Şu anda kaynakçı, hemşire, yer hizmetlerinde vasıfsız eleman ihtiyacımız bulunuyor. Ankara, İstanbul ve Antalya şubelerimizi açtık. Yabancı işçi yasası 1961 yılından beri mevcut. 2010 yılında yeni bir kanuni düzenleme yapıldı, kölelik gibiydi ama yasa yürürlüğe girmedi.

Projeler üzerine konuştuk, araştırmalar yaptık. İki senedir bu konu üzerine konuşuyoruz ve geçen hafta bütün onayları aldık ve şansımıza Almanya da bunun açıklamasını yaptı. Artık 3. Devletlerden vasıflı ve vasıfsız işçi getirebileceğiz ” şeklinde açıklamalar yaptı.

“MASRAFLARIN TAMAMINI KENDİMİZ KARŞILIYORUZ”

İşçileri kendi bünyelerine, kendi kadrolarına alacaklarını söyleyen OBM A.Ş. Genel Müdürü Osman Taş, “Bütün masrafların tamamını kendimiz karşılıyoruz. Üzerine basarak söylüyorum, para talep etmiyoruz ve kimseye 1 kuruş para kaptırmasınlar. Sözleşme 18 ay.

Bu sürede eleman 18 ay boyunca yalnızca bizim yanımızda çalışır. Çalışma vizesini de bu şekilde alıyoruz. O nedenle Almanya kendisini garantiye alıyor ve bu nedenle işsizlik parası hakkı olmuyor.

Şu anda Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerden gelip 2 gün çalışıp işsizlik parası alıyorlar. Bu durum kanunen böyle. Eğer başka yerle anlaşırsa, 6 sonra bizden ayrılıp Türkiye’ye gelip aynı kontratını yeniden yapabilir” ifadelerini kullandı.

VİZE ÇABUK ÇIKIYOR

"Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamada yardımımız olsun isteriz” diyen OBM A.Ş. Genel Müdürü Taş, "Zaten yurt dışına işçi olarak gidecekleri için, bunun yüzde 70-80’i döviz olarak geri dönecek. Kanunen işçinin parası % 50 Almanya’ya % 50 de Türkiye’ye yatıyor" ifadelerini kullandı.

Ankara’da Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile diyalog halinde olduklarını aktaran OBM A.Ş. Genel Müdürü Taş, “Sürekli danışıyoruz. Listemizi hazırlıyoruz ve onlar da bize isimleri gönderiyor. İsimlerin üzerinden geçip ona göre hareket ediyoruz. Çok başvuru olacağını düşünüyorum. Vize çabuk çıkıyor ama başvurular çok olacağı için burada yoğunluk sebebiyle aksamalar olur” değerlendirmesinde bulundu.

BAŞVURULAR NEREDEN?

OBM A.Ş. Genel Müdürü Osman Taş ayrıca yaptığı açıklamada ise; başvuruların http://www.obm-turkiye.com web adresi üzerinden online olarak yapılabileceğini ifade etti.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme