Anayasa Mahkemesi'nden OHAL Başvurularına Ret

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mağduriyet yaşadığını iddia eden 3 kişi Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.Anayasa Mahkemesi yapılan 3 farklı başvuruyu da ''kabul edilemez'' bularak geri çevirdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında alınan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mağduriyet yaşadığını iddia eden 3 kişi Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi yapılan 3 farklı başvuruyu da ''kabul edilemez'' bularak geri çevirdi.

BAŞVURULAR KABUL EDİLEMEZ BULUNDU

Edinilen bilgilere göre, OHAL kapsamında mesleğinden ihraç edilen bir öğretmen ile yurt dışında burslu olarak okuyan bir öğrencinin ilişiğinin kesilmesiyle mağduriyet yaşadığını iddia eden kişiler anayasa mahkemesine başvuruda bulundular. Bu iki başvurudan farklı olarak da bir dershanelerin kapatılması nedeniyle işsiz kaldığını belirten bir kişi de Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunan bu 3 kişinin başvuruları mahkemece kabul edilemez olduğu hükmü verildi.

OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURU YAPILMASI GEREKTİĞİ AKTARILDI

Anayasa Mahkemesinin almış olduğu bu karar, KHK'lara ilişkin yapılabilecek diğer başvurulara da yol gösterecek. Kararlarda, OHAL Komisyonunun kurulmasıyla bireysel başvurunun bu konuda ikincil hukuk yolu haline geldiği ifade edilerek birincil yol eğer etkiliyse bu yolun kullanılması gerektiğine vurgu yapıldı. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesine yapılacak başvurunun ikincil bir hukuk yolu olduğu vurgulanarak OHAL Komisyonuna başvuru yapılması gerektiği aktarıldı.

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme