Aöf

1,5 Milyon AÖF Öğrencisine Müjde !

 Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan Açık Öğretim Sistemi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Naci Gündoğan Açık Öğretim Sisteminde 1,5 milyon öğrencinin bulunduğunu belirterek bu öğrencileri yakından ilgilendiren haberler verdi. 

Prof. Dr. Naci Gündoğan İHA’ya yaptığı açıklamalarında Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin dönem uzatmamaları için uygulanan tek ders sınavlarının bu yıldan itibaren üç derse çıkarıldığını ifade etti. 

Prof. Dr. Gündoğan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı olan öğrencilerin başarısız oldukları üç dersten ve bu dersleri başarması halinde dönem uzatmadan mezun olabilecek öğrencilere tanınan üç ders sınav hakkından kimlerin yararlanabileceği konusuna açıklık getirdi. Kayıtlı oldukları programlarından tüm dersleri alan ve sadece üç derste başarısız olan ve mezun olamayan öğrencilerin üç ders sınavına girebileceğini belirten Prof. Dr. Gündoğan üç ders sınavı hakkında olan esasları sıraladı.

İşte o esaslar;


Öğrencilerin 2016 – 2017 öğretim yılı güz veya bahar dönemi söz konusu derslere kayır yaptırmış olmaları gerekmektedir. Başarısız olunan üç dersten (DZ) ve/veya (YZ) harf notu alan öğrenciye üç der sınav hakkı tanınmayacaktır. Üniversite bünyesinde uygulamalı derslere üç ders sınav hakkı tanınmaz. Üç ders sınav notu dönem sonundaki ders notu yerine geçer. 

Başarı notu üç ders sınavı uygulanan ders için öğrencinin almış olduğu dönem içi notlar ile üç ders sınav notunun yüzdelik oranları dikkate alınarak belirlenecektir. Öğrencinin başarı notu, üç ders sınavı uygulanan her ders için öğrencinin almış olduğu dönem içi notları ile üç ders sınavı sonucu esas alınarak belirlenecektir. Öğrencinin almış olduğu harf notları, dönem sonu sınavına “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları” dikkate alınmak kaydıyla oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir. Her ne sebeple olursa olsun üç ders sınavına katılım sağlamayan öğrenci için mazeret sınavı uygulaması olmayacaktır. 

Sınavlar Ne Zaman Yapılacak ? 

Rektör Prof. Dr. Gündoğan sınav tarihlerini de açıkladı. Prof. Dr. Gündoğan Türkiye programları için üç ders sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde fakülte yönetim kurulu tarafından belirlenecek olan sınav merkezlerinde uygulanacak. Türkiye programlarına kaydı bulunan ancak halen cezaevinde olup üç ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencinin sınavı 22 Temmuz 2017 tarihinde bulunduğu ildeki cezaevinde yapılacaktır. Yurtdışı programları için üç ders sınavları da 13 Ağustos 2017 tarihinde uygulanacak sınav yeri ise fakülte yönetim kurulu kararı ile belirlenecektir. 

Kamupersoneli.net 

Bir Yorum

  1. Bırak 3 ders sınavını da şu yanlış doğruyu götürme saçmalığını düzeltin

  2. 4 yanlış 1 doğru olayını kaldırın ilk önce Örgün eğitim muamelesi yapılmasın aof öğrencilerine. Yazık günah

  3. Anladık gerekli bir şey fakat ,örgün eğitim sistemini uygulamayın ..! 4 y 1d 'ye hayır..!!

  4. Alttan 3 dersi olan bırakta dönem uzatsın benım 1 dersim var üstten ders alammıyorum böyle bi adaletsizlik olamaz lütfen eşitlik ilkesini biraz göz önünde bulundurun.

  5. 4yanlıs bı doğru götürmesin yeter örgün değiliz yazık günah Allah'tan korkun

  6. ŞU PARA OYUNU OLAN 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU SİLİNMESİ KARARI SİLİNİRSE EN DOĞRU KARAR O OLUR !!!

  7. peki ya 4 dersim varsa 3. den girebiliyormuyum veya 3 değil de 2 dersim kaldı nasıl olacak..?

  8. Evet bu yanlış doğru götürme işinden vazgeçilmeli,zaten aof öğrencilerinin büyük çoğunluğu kamu görevlisi zorlarsalar bırakırlar okulu

  9. Kesinlikle 4 yanlış 1 doğruyu götürür şartı kaldırılmalıdır. Hiç bir hiçbir okulda bu uygulama yok. Hangi okulda hangi yazılıda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Lütfen bu adaletsizlige bir son verin lütfen kırmayın hevesimizi.

  10. Gittikce saçmalıyor egitim sistemleri.
    Arkadas milletin örgüne gitme imkani oksa açığa kaydolmaz zaten. Bırakın da yanlış yapsin ve puanlari kesilmesin.
    Sonucta yanlis yapa yapa dogru bulunur ya.
    4 yanlış 1 doğru kuralı kesinlikle açıkta fiyaskodur. InsAllah mağduriyetleri göz önüne alırsınız.