Aöf

Anadolu AÖF Ders Transferi ve Muafiyet Başvuru Tarihleri Açıklandı

Anadolu AÖF İktisat ve İşletme Fakültelerine 2017-2018 Öğretim Yılında kayıt yaptıracak adayların, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II, Türk Dili I – II, Yabancı Dil I – II derslerine ilişkin muafiyet ve transfer işlemlerine ilişkin tarihler açıklandı.

Başvuru Tarihleri Açıklandı

Ders muafiyeti ve transfer başvurusunda bulunacak öğrencilerin başvuruları,

* ÖSYS Yeni Kayıt 21 – 29 Ağustos 2017

* İkinci Üniversite 5 – 18 Eylül 2017

* Ek Yerleştirme 18 – 25 Eylül 2017 tarihleri arasında, http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt bağlantısından Türkiye Programları kısmından İnternet Kayıt Başvuru adımlarında yapılacak.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen dersleri  alıp başaran ve muafiyet talep edecek adaylardan,

 “Muafiyet İşlemleri” adımında e-devlet sorgusu üzerinden bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunanadayların; İnternet başvurusunda yer alan muafiyet adımındaki gerekli alanları doldurarak İnternet başvurusunu tamamlaması yeterlidir.

“Muafiyet İşlemleri” adımında e-devlet sorgusu üzerinden bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunmayan adaylar ile bir yükseköğretim programında kayıtlı, kaydı silinmiş ve lisans programından kaydını sildirerek önlisans diploması almış adaylar; İnternet başvurusunda yer alan muafiyet adımındaki gerekli alanları doldurarak internet başvurusunu tamamlamalı ve öğrenim durumuna göre aşağıdaki belge/belgelerini AÖF Bürosuna teslim etmelidir.

Başvuruda Bulunurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

* Mühürsüz, imzasız, onaysız vb. belgeler ile posta, kargo, faks, e-posta aracılığıyla gönderilen belgeler kabul edilmemektedir.

* Elektronik imzalı belgeler, AÖF Büroları tarafından doğrulandıktan sonra kabul edilecektir. Doğrulanamayan belgeler kabul edilmeyecektir.

* Yabancı dildeki belgeler kabul edilmemektedir. Muafiyet başvurularında yabancı dildeki belgelerin kurum/noter onaylı Türkçe çevirileri ile başvurulması gerekmektedir.

* Bazı üniversitelerin transkriptlerinde bir dersin ismi sadece (örneğin) “TÜRK DİLİ” olarak yer almaktadır. Transkriptte bu dersin yıllık olduğuna/bir yıl boyunca alındığına dair bir açıklama varsa;  hem “TÜRK DİLİ I” hem “TÜRK DİLİ II” derslerine muafiyet işlemi yapılmaktadır. Ancak herhangi bir açıklama yoksa; o ders verilen transkriptte hangi dönemde yer alıyorsa Fakültemizde o döneme karşılık gelen derse muafiyet işlemi yapılmaktadır. (Transkriptte Güz ve Bahar dönemleri ile ilgili bir açıklama yoksa; tek dönemler Güz Dönemi, çift dönemler Bahar Dönemi olarak kabul edilmektedir.)