Aöf

Anadolu Üniversitesi AÖF Ara Sınavlarında Açık Uçlu ve Kısa Cevaplı Soru Uygulaması Yapılacak

Bilindiği gibi Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinin yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunuyor. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Sistemi sınavlarında yeni bir uygulamaya geçiliyor.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayınlandı. Yayınlanan yönetmelik ile açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

Konu ile ilgili olarak Rektör Naci Gündoğan bir açıklama yaptı. Rektör Gündoğan açıklamalarında, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu soruların da kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Açık Uçlu ve Kısa Cevaplı Sorular Hangi Derslerin Ara Sınavlarında Uygulanacak?

Açık uçlu ve kısa cevaplı soruların uygulanacağı dersler Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından açıklandı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi AÖF’ün sosyal medya sayfasında da paylaşıldı. Açık uçlu ve kısa cevaplı soru uygulaması aşağıda paylaşılan derslerin ara sınavlarında yapılacaktır;

– Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü – Çağdaş Türk Romanı Dersi 

– Sosyoloji Bölümü – Türk Sosyologları Dersi

– Felsefe Bölümü – Çağdaş Felsefe Dersi 

– Tarih Bölümü – Hukuk Tarihi Dersi 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Ben temizlik de özel hastanede çalistim 4 sene oldu tecrübem var belge sertifika var