Aöf

Anadolu Üniversitesinden AÖF Kayıt Yenileme Yapan Adaylara Uyarı

Bilindiği gibi Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme işlemleri 12 Şubat 2018 tarihinde başladı. AÖF kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu kayıt yenileme işlemleri aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden gerçekleştirilecektir.

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkında Anadolu Üniversitesi tarafından adaylara bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda kayıt yenileme işlemini yapan öğrencilerin, öğrenci otomasyonu bağlantısından kayıtlarını yenileyip yenilemediklerini kayıt tarihleri içinde mutlaka kontrol etmeleri gerektiği ifade edildi. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme işlemleri hakkındaki diğer açıklamaları ise kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİNİN UYARISI

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt yenileme işlemlerinde ders seçimi hakkında yapılan açıklamalar ise şöyle oldu:

DERS SEÇİMİ AÇIKLAMALARI

– Öğrenciler, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir.

– Öğrenci, ders seçim (ekle/sil) işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

– Ders seçilmediğinde o dersten sorumlu olunmayacağı anlamına gelmez.

– Öğrenciler FF harf notlu derslerini seçmeyebilir. Öğrenciler sorumlu oldukları derslerin tamamından başarılı olmadan mezun olamayacaklarından, seçmedikleri dersleri dersin açıldığı sonraki dönem/dönemlerde almak zorundadır.

– Kayıt yenileme tarihleri içinde ödeme yapmadığınız sürece ders seçim (ekle/sil) işlemi yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme tutarları alacağınız derslerin kredisine göre belirlenmektedir.

– Ders seçim (ekle/sil) işlemi sonucunda alınan derslerin toplam kredisi ve ödeme bilgileri değişeceğinden, ödeme yapıldıktan sonra ders seçim (ekle/sil) işlemi yapılması mümkün değildir.

– 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi itibari ile ders seçimi öğrenciye bırakıldığından, mazeretli ders ekleme işlemi yapılmayacaktır.

– Lisans programlarında 2. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 6. ve 8. yarıyıllardan; 4. yarıyıldan ders seçimi yapan öğrenciler 8. yarıyıldan ders alamazlar (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II, Türk Dili II ve Yabancı Dil-II dersleri hariç).

– Lisans programında okurken önlisans diploması almak isteyen öğrenciler Yabancı Dil-II (6.yarıyıl) ve Türk Dili-II (8.yarıyıl) derslerini seçmeleri gerekir.

– 2017-2018 öğretim yılında Yatay Geçiş kapsamında kayıt yaptıran öğrenciler 22-23 Şubat 2018 tarihlerinde ders seçebilirler.

– 2017-2018 öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ders seçimi yapmayacaklardır.