Aöf

AÖF Final Sınavı Sonuçları Bekleniyor!

14 Ocak 2017 ve 15 Ocak 2017 tarihinde uygulanan AÖF final sınavı sonuçları adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Söz konusu sınavlarda ilk defa 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor uygulama gerçekleştirildi. Okudukları bölümün final sınavına katılan adaylar 4 yanlış cevabın 1 doğru cevabı götürmesinden dolayı sınav sonuçlarının nasıl etkileneceğini merak ediyorlar.

14 – 15 Ocak 2017 tarihlerinde uygulanan sınavların ardından Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından bir açıklama geldi. 

Anadolu Üniversitesi AÖF Final Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Söz konusu sınavlara yaklaşık 1,5 milyon öğrenci katılım yaptı. Anadolu Üniversitesi 2016 – 2017 yılı Açıköğretim Programları Güz Dönemi final sınavları yapılan son sınav ile tamamlandı. Hürriyet Gazetesinin haberine göre sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan çeşitli bilgiler verdi. 

AÖF Final Sınav Sonuçları İçin Tıklayınız (Sınav sonuçları açıklandığında link aktif olacaktır.)

Söz konusu sınavlar hafta sonu iki gün boyunca 4 oturum şeklinde gerçekleştirildi. Sınavlara 2 bin 242’i cezaevinde tutuklu ve hükümlü, 4 bin 869’u da engelli olmak üzere 1 milyon 371 bin 859 öğrenci katıldı. Türkiye genelinde 124 sınav merkezinde gerçekleştirilen sınavlarda, 507 bin 2 kişi görev alırken, 202 bin 227 de salon kullanıldı.

Rektör Gündoğan tüm sınavların tüm Türkiye’de başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti.  Rektör Gündoğan açıklamalarında “Yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz, oturum bazına bakıldığında ise 3,6 milyon öğrencimizin katıldığı, 500 binin üzerinde görevlinin görev aldığı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’yle birlikte 124 merkezde yapılan sınavlar sorunsuz tamamlandı. Hava koşulları da bize yardımcı oldu. Kış aylarında olmamız nedeniyle özellikle Doğu’da bazen sıkıntılı durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Fakat bu sınavda hava koşullarının da uygun gitmesiyle sınavlarda herhangi bir sıkıntı söz konusu olmadı” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Rektör Gündoğan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi vize sınavlarını iki haftada açıkladıklarını final sınavlarının da bu şekilde bir çalışma ile en yakın sürede açıklayacaklarını belirtti. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum