Aöf

AÖF Sınav Değerlendirmeleri Nasıl Yapılıyor?

Anadolu Üniversitesi AÖF vize sınav sonuçları adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Peki AÖF sınavları nasıl değerlendirilir? Tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

SINAV SONUÇLARI BEKLENİYOR

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi vize sınavları 25 Kasım 2017 ile 26 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav soruları ise ertesi gün Anadolu AÖF tarafından yayımlandı. Sorular için TIKLAYIN.

Bunun yanı sıra AÖF öğrencileri tarafından sınavlara itiraz ve sınav değerlendirmeleri hakkındaki detaylar merak ediliyor. Kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizin merak ettiği konuları paylaşıyoruz. Değerlendirmeler hakkında AÖF’ün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. 

DUYURU YAYIMLANDI

Yayımlanan duyuruda “Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir. ” ifadelerine yer verdi.

BİLGİ İŞLEM TARAFINDAN YÜRÜTÜLENLER

Duyuruya göre AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kağıdı olarak iki tür belge kullanılıyor. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulması şeklinde adımlar izlenmektedir. Bu adımlarda bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

SINAV SONUÇLARI İTİRAZ

Ayrıca konu ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi AÖF tarafından yapılan duyuruda “Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 3(üç) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.
Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısıyla Açıköğretim programları uygulayan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanmasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ilgili üniversitelere bildirilmiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

SORULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA