Aöf

AÖF Sınav Yönetmeliği Değişti ! 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Ne Olacak?

Resmi Gazete’nin 5 Eylül 2017 tarihli sayısında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin değiştirilmesine dair yönetmelik yayımlandı.

Yönetmelik kapsamında öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez. Lisans programlarında birinci yarıyıldan ders alan öğrenci beşinci ve yedinci yarıyıllardan; ikinci yarıyıldan ders alan öğrenci altıncı ve sekizinci yarıyıllardan; üçüncü yarıyıldan ders alan öğrenci yedinci yarıyıldan; dördüncü yarıyıldan ders alan öğrenci ise sekizinci yarıyıldan ders alamaz.

ADAYLAR HÜSRANA UĞRADI

AÖF öğrencileri yayımlanan sınav yönetmeliğinde 4 yanlış 1 doğru uygulamasının kaldırıldığını ümit ediyorlardı ancak beklenilen olmadı. Bu kapsamda 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde sınavlar 4 yanlış 1 doğru sistemi uygulanacak. Peki size göre AÖF 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı mıdır? Sizlerde sayfanın alt kısmından yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Evet kesinlikle kalkmalı ben kaydimi bu sistem kalkmadan yenilemiyecegim

  2. Kaldırılmali örgün sistem de bjle yokken aof de olmasi sacma

  3. Tabi ki kaldırılmalı ya sonuçta nelerden fedakarlik yapip okul bitirmeye çalışıyoruz biraz da onlar yardımcı olsun

  4. Örgün eğitimde yok böyle birşey kesinlikle kaldırılmalı.

  5. Kesinlikle kaldırılmalı bizim görüşlerimizi kaale almıyorlar ama seçim günü gelince görürler

  6. Kaldırılmalı zaten açıktan okuyoruz fazla ders çalışma fırsatı bulamıyoruz

  7. Bencede kaldırılsın direk diploma verilsin, yormasınlar milleti

  8. Kesinlikle kaldırılmalı Büyük bir adaletsizlik
    Açıktan okumak çok zor bu sistem kesinlikle kaldırılmalî

  9. Evet kaldırılsın diğer fakültelerde bu uygulama varmı bildiğim yok AÖF niye var

  10. Kaldırılsın tabi zaten okuma imkanımız olsa gider okuruz

  11. Evet, bu uygulama geri alınmalı. Şayet olmasaydı şu anda mezun olmuştum ve benim gibi nice insan olduğu da kesindir. Çünkü bizler örgün gibi ders dinlemiyoruz kendi imkanlarimizla mevzuları okuyor değerlendiriyoruz. Bu sebeple bu uygulama.uygulama.geri alınmalıdır

  12. 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı olmazsa bundan böyle kimse açıköğretim okumaz yanlış nı uygulama

  13. Bu sistem kaldırılmalı hakkımızı yiyorlar yeterince eğitim alamıyoruz zaten iyice işi yokuşa sürüyorlar

  14. 4 yanlış 1 doğru uygulaması bence kaldirilmalidir. sayın yetkililer lütfen duyun sesimizi

  15. BU uygulama kaldırılmalı ben imkansızliktan açıktan okuyorum zamanım olsaydı zaten öbür şekilde kazanır okurdum çalışma zamanım olmuyor yeri geliyor bi soru bi puan yüzünden geçemiyoruz lütfen herşeyin yanlış yapıldığı eğitim sisteminde bi doğruyu yapın ve bu uygulamayı kaldırın insanlar mağdur oluyor

  16. AÖF katılım düşer herkes çok zorlanıyor kaldırılsın

  17. Bence kaldırılmalıdır hiç bir üniversitete bu uygulama yok

  18. Kaldırılmasını doğru bulmuyorum. Devam böyle. Mezun olanlar atandı sanki . 2013 işletme mezunuyum. Keşke bitirmeseydim lisansı , ne bi alım var ne de bir atama. Bu derslerden geçirmiyorsanız, lisans kpss yi hiç yapamazsınız.

  19. Yani kalmamız için elimizden geleni yapıyosunuz hergün önümüze bi engel koyuyosunuz en azından diğer üniverstelerle eşit şartlarda olalım bari….

  20. eği̇ti̇m kali̇tesi̇ni̇ yüksek göstermek adina yapilmiş uygulama gi̇bi̇ adaylar i̇çi̇n zor okul zamaninda bi̇tmesi̇ çook zor sonuçta tüm öğrenci̇ler ayni zaman da çalişiyor

  21. Kaldırılmalı zaten ders yok hoca yok kendi kendine ders çalışıp nerden vikcani bilmediğiniz sorular üniversite sınavı gibi diğer okullardan daha zor acikogretimde okumak yazık degilmi strese sokmaya ne gerek var ben bir anneyim oğlum deli gibi calisiyor

  22. AÖF bize hiç birşey vermiyor ama çok şey istiyor bu yüzden kesinlikle kaldırılmalıdır. Örgün eğitimde de okudum ama böyle zor bir sistemle karşılaşmamıştım…

  23. AÖF 4 yanlış 1 doğruyu götürür,uygulaması bir çok oğencinin okuma hevesine ve ümitelerinde hayal kırıklığı yaşatmıştır.bir an önce bu yanlış uygulamalardan vazgeçilmesini tüm yetkililerden istiyoruz….

  24. Evet kaldırılsın istiyoruz.Gittikce dahada içinden çıkılmaz duruma geldi.insanlar okullarını bitiremiyor.İnsanların hem zamanları geçiyor hemde paraları boş yere gidiyor.

  25. Kaldırılsın örgün eğitimde bile yok bizde niye olsun paramız olsa örgün okuruz neden zorlatiyorlar anlamadım.

  26. kesinlikle kaldırımalı bugune kadar kalması bile hata bence böyle giderse okul bitmez arkadaş. çok saçma bir sistem.

  27. kalkmalı bu sıstemın mantık lı bı acıklaması yok sırf para tuzagı zaten bu sıstem mantıklı olsa kpsss den patlama yapmayan kımse kalmazdı bu kadar da sacmalanın anlamı yok mılllet ne sartlarda okuyo sankı okulllarızda bedava okuyoruz

  28. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyorsa örgün öğretimden de kaldırılsın. daha zor şartlarda ve daha çok para ödeyen insanların hakları çiğnenmesin.. bu uygulama kaldırılana kadar kaydımı yeniletmeeeyeceeeğimm.

  29. Kesinlikle kaldırılmalı seçme sınavı değilki örgün öğretimde okuyan öğrenciye olmayan bir uygulama Aöf te kaldırılmalıdır.

  30. Bu gidişle kimse bölümü bitiremiyecek ve maddi olarak zarara uğratılacaklardır .Kaldırılmalı.Sistem bu şekilde yürüdüğü takdirde kimse başvuru yapamaz .

  31. Bence kaldırılmalı biz perişan olduk sınavda gecemıyoruz

  32. Bu gidişle kimse bölümü bitiremiyecek ve maddi olarak zarara uğratılacaklardır .Kaldırılmalı.Sistem bu şekilde yürüdüğü takdirde kimse başvuru yapamaz .

  33. en iyi sınav, bir işte çalışırken pratik olarak deneyimden geçmektir

  34. sadece sınava girmek için aldıkları 200-250 lira yetmedi sanırım.bide bunu çıkardılar ki geçemeyelim, her sene tekrar tekrar yazılıp daha fazla cepler dolsun.doyuramadikkkk

  35. Kaldirilsin boyle sacmalik mi olur bu sisteme gecilmesi zaten basli basina yanlis bir olay

  36. Kesinlikle kaldırılmalı. Vize ve final sınavı bu ygs lys vs değil ki, zaten zorla geçiyoruz, her dönem dünyanın parasını veriyoruz, bir o kadar da test vs için ekstra kaynak alıyoruz ona para veriyoruz. Tamamen para kazanmak için yapılmış bir uygulama, tüccar olmuş bunlar.

  37. Ya bu bir saçmalik sadece insanlari kandirip paranin ustune oturuyorlar

  38. Kaldırılmalı,hep başarısızlık doguyor ,ciddi eşitsizlik vat aöf ögrenci lerine, 4 yanlış 1 dogru götürüyor örgünde yokken bize var niye?sistemlerle eşitsizliği yaratınca insanların da tüm hayatında eşitsizlik yaratıyorsunuz

  39. Ne öyle bedavaya diploma yok derken AOF ve benzeri okullar para almadan kimseyi sinava sokmuyorlar buda kimsenin bedava geçmediğinin göstergesidir ister 4 yanlış 1 doğruyu götürsün sistemi isterse aksi sistem olsun sadece insanları bu sisteme zorluyorlar kaldırılması daha adil ama nerde ülkemizde adil bir sistem geçmişte de yoktu şimdide yok gelecekte te muamma Allah bilir diyelim bence de kaldırılması en adil ve doğru bir tercihtir.

  40. Aöf bence yanlıştan çabuk dönüp eski sistemi geri getirmeli

  41. KALDIRILSIN BÖYLE SISTEM YANLIŞ BIR UYGULAMA ÖĞRENCILERIN HAYELERIYLE OYNAMASINLAR ZATEN OKUMAK ISTEYEN OKUYOR

  42. Bencede buyuk bir haksızlık. Ne gerek var 4 yanlış bir doğruyu götürünce elinize paradan başka ne geçiyor. Bu yuzden Türkiye gelişmiyor.

  43. Kesinlikle kaldırılması gerekiyor zaten sınava çalışmayan öğrenci herşekilde dersten kalacak.
    Sınava çalışanların geçme şansını zorlaştırmayın en azından ki aynı zamanda sadece vize ve finaller var bütünleme ile geçme durumuda malesef yok.

  44. Bunların bütün derdi para.bizi sömürmek.başka bi dertleri yok yani.kesinlikle kaldırılmalı

  45. Sayelerinde devletin 7 den 70 e her kurumu vatandaşı yolunacak kaz olarak görmeye başladı.iliğimizi kemiğimizi sömürdünüz dahada vampir gibi emiyosunuz. Bu kadarınada pes artık birazcık vicdan be!!

  46. dört yanlış neden doğruyu götürüyor.aöf sınavlarının özelliği nedir ki?bu saçmalığa son vermenizi rica ediyorum.

  47. Biran önce 4 yanlış1 doğru götürmesine aöf vazgeçilmelidir

  48. İyi niyet iyi niyet nereye kadar be kardeşim , durum ortada

  49. Okulu bitirmem lazım yaşlı iki insana bakıyom ne olur kaldırılsın

    Çalışmam lazım diplomasıZ olmuyo

  50. Ders Çalışmayı teşvik eden bir uygulama.uygulamanın sürdürülmesi gerekiyor.

  51. Öyle ya da böyle ders çalışmak zorundayız ağır hastalık geçirip tam olarak ders çalışmadığım için kalan derslerin oldu insana pranga vurmaktan farkı yok zaman geçtikçe yaş geçiyor okul giremediği için askerlik polisliklere müracaat edemiyoruz. Daha çok ders çalışırlar demek kolay işsizlik çekmeyen ne bilsin.

  52. tabiki kaldırılmalı böyke saçmalık olmaz.normal ders sınavları için böyle bir uygulama kabul edilemez.

  53. Ben tamamen saçma buluyorum çünkü; bu sistem olacaksa en baştan olmalıydı, olmayacaksa hiç olmamalıydı, zaten Türkiye'de eğitimin kalitesi yok birde 4 yanlış bir doğru, ygs, ÖSYM, kapss mi bu sınav doğru bulmuyorum ne zorluklarla okumaya çalışan insanlar var, bir konuda bilmukabele içindeyim, askerlikten kaçanlar için hem fikir içindeyim.

  54. Kesinlikle kaldirilmali ben bu sene kayit yaptirmiyayacağim hangi devirde yaşıyoruz saçmalamayın

  55. Atatürk aöf ye kayıt olun arkadaşlar bütünleme var en azından Anadolu aöf yerine Atatürk aöf

  56. Ilk başta 4 yanlis 1 dogru uygulamasi yoktu sonradan cikartildi ve baya zorluyo bi cok arkadaş var soruyolar bu uygulama yuzunden kesinlikle aöf tavaiye etmiyirum yazik bu kadar insan imkanlari olsaydi acikogretim okumazlardi ama örgun egitimle ayni sartlari tasiyo buyle bisey olamaz

  57. Bu sistem yanlış bir sistem çünkü insanlar aöf de ders alarak eğitimlerini tamamlıyorlar ve dersin sınavına girip soru cevaplıyorlar. Bu sistem ösym nin herhangi bir sınavı için yapılan bir üniversite kazanmak veya memur olmak için yapılan sınavlardan değildir. Günümüzde ehliyet sınavında bile bu sistem kullanılmıyorken bunun aöf de kullanılması çok yanlış bir durum yetkililerin bunları dikkate alarak değerlendirmesi lazım

  58. Bence çalışanla çalışmayan arasında fark olmalı kesinlikle ama kesinlikle KALKMAMALI KALKMAMALI ÇOK DOĞRU VE GÜZEL SİSTEM OLMASI GEREKEN BUYDU ZATEN.

  59. 4 yanlış 1 doğruyu goturdugu icin bosuna para yatırıp kayıt yenilemeye gerek yok boyle giderse hic okumuyacam bu saçma sistemden dolayı yazıktır gunahtır yaa

  60. Aöf de 4 yanlıs 1dogrunun goturmesı sacma ınsanlar hıc mı okumasın okuma hevesı bırakmıyonuz kaldırılsın bu sıstemmm

  61. tabiki hemen bu uygulama kaldırılmalıdır bu keyfi bir uygulama

  62. Bu sistem ile kripto fetoculara kollaniyor başka birşey degil

  63. Arkadaşlar yıllardır eski sistem devam ederken şimdi ise 4 yalnış 1 doğruyu götürecek bu büyük haksızlık adı üzerinde açık öğretim örgün öğretim değil ki klasik sorulsun insanlar bildikleri sınav kağıdına doldursun demem o ki eski sistem bence daha mantıklı ve bunu da yetkiler tarafından değerlendirilmeleri gerekiyor

  64. Kesinlikle kaldirilmali zaten hem calisip ev gecndirip hem de bi universite okuma hayalleri kuran bircok kisi var en azindan bunlar icin bile kaldirilmali obur sistemde 5 yilda da bitirse bir sekilde biraz buraz calisip gecebiliyordu insanlar simdi ise bu sistem geldi ve bircok kisi yarida birakti okulu bunlardan biri de benim kesinlikle

  65. Örgün eğitimde ki gibi şartlara sahip değiliz aynı mesela bütünleme yok yaz okulu yok hiç bir şey yok ama 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor bu adaletsizlik başka hiç bir şey değil..

  66. Kaldirin arkadas ya sanki 100 tane soru cozuyoruz her bir ders için kac soru varki yanlislar dogrulari henen siliyor zaten. Yazik gunah mantık yeminle devre dışı.

  67. Lütfen kaldırılsın çünkü biz hem anneyiz hem çalışıyoruz hemde okumak istiyoruz. Yokuşa sürmenin bir anlamı yok. Geçim güçlüğü yaşayan insanlar var düşünsünler. Birlik olup bu na bir çareee

  68. Kaldırılmasını talep ediyoruz. O kadar mağdur oluyoruz. Zaten orgun le aynı şartlarda okumuyoruz.

  69. Mutlaka kaldırmalı çünkü bu sistem faydadan daha çok zarar vermektedir

  70. Kesinlikle kaldırılmalı ben doğruyu yapmışım ne diye yanlış yaptığım doğru puanımı götürcek yarış yok bişey yok ben sınavımı geçmeye bakarım kpss mi bu örgün öğretimde yok yazık ya hem oku hem çalış evle ilgilen ona rağmen iyi puan al çalısıp 70 miş almıssam 4 yanlısımla oluyo 60 küsür doğrumun günahı ne bi sevinemiyorum ya :( yanlısımdan zaten puan almıyom doğrumu rahat bırakın o bana lazım :(

  71. Arkadaş bilmiyorlar ki ne yapalar adamların arpası fazla gelince kafalarına eseni yapıyorlar bu insanlar açık tan okuyorsa ya çalışıyor yada imkanı yok bunlarda işin pisliğini çıkarıyorlar buna derhal bı çözüm bulunsun oturduğu yerde 10 15 milyar maaş alıyorlar sonra milletin hakkını yiyorlar.