Aöf

AÖF Sınavlarında 4 Yanlış 1 Doğru Uygulaması Devam Etti

2017 – 2018 akademik yılının ilk AÖF sınavı Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavda adayların tepkisine yol açan 4 yanlış 1 doğru uygulaması devam etti. Söz konusu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Anadolu Üniversitesi tarafından Açıköğretim Fakültesi vize sınavları 25 Kasım 2017 ile 26 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınav soruları ise Anadolu Üniversitesi tarafından yayımlanan duyuru ila açıklandı.

4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI DEVAM ETTİ

Açıköğretim Fakülteleri, İstanbul Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinde yer almaktadır. AÖF sınav yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile bu açıköğretim fakültelerinin hepsinin sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmeye başladı. Adayların tepkileri arttıkça arttı ancak AÖF’ün 4 yanlış 1 doğru uygulaması hakkında herhangi bir düzenleme yapılmadı. Son yapılan sınavlarda da adaylar 4 yanlış 1 doğru uygulamasından yakındılar. Sınavı rahatlıkla geçeceklerini belirten adaylar 4 yanlış 1 doğru uygulamasından dolayı kalacaklarını iler sürdüler.

AÖF SINIF GEÇME PUANLARI

AÖF sınav sonuçları ise 2 hafta içinde açıklanacak. Sınav sonuçları açıklandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. Bunun yanı sıra AÖF sınıf geçme notlarını da kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Buna göre ders geçme notları “4 – 100 AA 4,00 Geçti, 77 – 83 AB 3,70 Geçti, 71 – 76 BA 3,30 Geçti, 66 – 70 BB 3,00 Geçti, 61 – 65 BC 2,70 Geçti, 56 – 60 CB 2,30 Geçti, 50 – 55 CC 2,00 Geçti, 46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti, 40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti, 33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti” şeklindedir. 

AÖF’DE DEVAM EDEN 4 YANLIŞ 1 DOĞRU UYGULAMASI HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZ NELER?

AÖF sınavlarında 4 yanlış 1 doğru uygulaması devam etti ve bazı mağduriyetler yaşandı. Peki size göre 4 yanlış 1 doğru uygulaması kaldırılmalı mıdır? Yeni bir yönetmelik düzenlemesi bekliyor musunuz? Görüş ve taleplerinizi sayfanın alt kısmından yorum yaparak belirtebilirsiniz. 

ADAYLARIN YORUMLARI

– Evet kesinlikle kalkmalı ben kaydımı bu sistem kalkmadan yenilemeyeceğim.

– Kesinlikle kaldırılmalı.

– Tabi ki kaldırılmalı ya sonuçta nelerden fedakârlık yapıp okul bitirmeye çalışıyoruz biraz da onlar yardımcı olsun.

– Bu uygulama kaldırılmalı ben imkansızlıktan açıktan okuyorum zamanım olsaydı zaten öbür şekilde kazanır okurdum çalışma zamanım olmuyor yeri geliyor bir soru bir puan yüzünden geçemiyoruz lütfen her şeyin yanlış yapıldığı eğitim sisteminde bir doğruyu yapın ve bu uygulamayı kaldırın insanlar mağdur oluyor.

– 4 yanlış 1 doğru uygulaması bence kaldırılmalıdır, sayın yetkililer lütfen duyun sesimizi.

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamamış tüm arkadaşlarımız eşini ve işini bulduktan sonra maaşına 3-5 lira daha katmak amacıyla okumak istiyor gelin görün ki bu seferde önüne okul tarafından engeller çıkıyor. kimse şu gerçeği ya görmüyor ya da görmek istemiyor inanın okuduğumuz derslerle yaptığımız işlerin hiç alakası bile yok herkes ekmek derdine düşmüş. Sanırım okullarda öyle ki bu şekilde öğrencileri her sene kayıt yaptırmaya mecbur bırakıyorlar çünkü adamın son senesi belki bir dersi kalmış ama bir yanlıştan dolayı bir dönem daha okumak zorunda kalıyor ve bunun için ödeme yapıyor. Ne diyelim ben zaten okuyamadım yine okumam 3-5 eksik alır ekmeğimizi kazaniriz da peki milleti bu şekilde mağdur edenler nasıl gece rahat uyuyabiliyorlar bence onlar düşünsün. Yetkililere seslenmek isterdim ama herkes kendi derdine düşmüş o yüzden buradan da bize ekmek çıkmaz arkadaşlar hepinize hayatta başarılar diliyorum.

  2. Tabiki kaldırılmalı madem örgün eğitimde var mı yok açıköğretimde de kaldırılmalidir

  3. Evt kaldırılsın yoksa bu kadar millet isyan ediyo vede mezun olamıyo yoksa bndw kaydımi sildiricem

  4. Kesinlikle kaldırılmalı zaten bire bir ders görmüyoruz, bir de çalıştıklarımızın yanlıs çıkıp götürmesi de cabası.. bu harç ücreti almaktan başka birşey değil.. yetkililerin acilen düzeltmeye gitmesi gerekiyor. Saygılarımla,

  5. Artık sacmalamaya başladınız yani gercekten ortada bu kadar işsiz birey varken insanların ne dusunduklerini onemsemezcesine kendi kafaniza gore kararlar alıp uygulamaya koyyorsunuz insanlar bu okullari bitirmek icin emek sarfediyor yeter be bu duzen bozulmali arik bunlar gitmeli

  6. Öğrencileri derslerden kalmasını sağlayarak daha fazla nasıl para koparabiliriz diye yeni yöntemler gelistiriyorlar. Ses çıkmazsa farkli uygulamalar cikacaktir

  7. Burdaki amaç ne daha fazla para kazanmak mı yoksa anlamsız olan eğitimi düzeltmekmi.???

  8. Kaldırılmalı eğer örgün öğretim gibi olması gerekiyorsa örgünde hocalar soru veriyor sınırda kalınca kanat kullanıyorlar zayıf gelen dersten ödev alıp ek puan veriliyor bunlarda göz önünde olmalı

  9. Yetkililer her şeye kulak tıkadığı için bunada hiç bir çözüm getirmezler.

  10. aöf biz hem işde hemde okul okuyoruz 4 yanlış 1 doğruyu götürme kaldırılsın zaten zor bitiyor okul

  11. Ya çıkmış sorularin önünü kesmesinler ya da Kaldırılmalı aksi taktirde sinavlari geçmek isteyenler özellikle de hem çalışıp hem okuyan insanlar aşırı derecede madur olacaklardır

  12. Üniversite lerde. Öyle bir uygulama yok aöf de niye var anlayamıyorum doğrusu

  13. Kesinlikle kaldirilmali, hem is hem sinav stresi eger oyle bisi varsa orgun okurduk daha iyi

  14. ALLAH hakkımızı yiyenlerin burnundan fitil fitil getirsin biz her dönem 400 tl harç parası veriyoruz durumumuz yok ne diyelim fakiriz işsiziz ama çok şükür ALLAHTAN başka kimseye muhtac degiliz hakkımız insALLAH bize bunları yapanlarin burnundan gelsinn haram olsun sesimizi duyupta elinden geleni yapmayaninda ALLAH belasını versin ismim küçük harflerle muhammet büyük harflerle ATASAYAR.

  15. Buradaki haksızlık ne biliyor musunuz? DGS ye yanlış doğruyu götürmezken mezun olup girenler yüksek puanla öne geçiyo. Biz belki daha fazla doğru yapmamıza tağmen gözle görülür fark oluyor. Bu düzeltilmeli!

  16. ALLAH hakkımızı yiyenlerin burnundan fitil fitil getirsin biz her dönem 400 tl harç parası veriyoruz durumumuz yok ne diyelim fakiriz işsiziz ama çok şükür ALLAHTAN başka kimseye muhtac degiliz hakkımız insALLAH bize bunları yapanlarin burnundan gelsinn haram olsun sesimizi duyupta elinden geleni yapmayaninda ALLAH belasını versin ismim küçük harflerle muhammet büyük harflerle ATASAYAR.

  17. Kesinlikle kalkmalidir …bu kalkma islemi gerceklesirse girdigimiz sinavlar tekrar kontrol edilip dogru cevap puanlarimizi geri istiyoruz….

  18. Örgün öğretimde böyle bir uygulama yokken, aöf de böyle bir uygulama olması ÇİFTE STANDART ve ADALETSİZLİKTİR.
    "Parası olmayana engel koyup, sadece parası olan eğitim alsın" demektir.

  19. Lütfen kaldirilsin sınavda çok strese ve karamsarlığa düşüyorum

  20. Kesinlikle kaldırılmalı.sırf bu yeni sistem yuzunden kaydimi yenilemedim.

  21. Kalkmalı tabikide normal üniversiteye gidenler bile zor geçerken birde AÖF okuyanlara eğitim görmediği halde 4yanlis 1 doğruyu götürme kuralı nedir hangi akla hizmet bu

  22. Kesinlikle kaldırılmalı aöf okuyan millet keyfinden değil mecbur kaldığı için okuyor zaten birebir ders göremiyoruz örgün okuyanlar harc bile ödemiyor buna ragmen çoğunuz iş hayatı evlilik veya çocuklarla uğraşarak ders geçmeye çalışıyor . Bu sistemle mezun olabilmek için herkes iyi maaşlı ve boşş vakti olmalıı buna acil çözüm getirilmeli.. okumak herkesin hakkı.. hem bilinçli meslek sahibi toplum yetişsin istiyosunuz hemde mezun olmamızı engelliyorsunuz

  23. Kesinlikle kaldırılmalıdır bu sistem, yetkililerden rica ediyoruz lütfen önümüzü açın.

  24. Kesinlikle kalkmalı o zaman örgün okuyanlara da böyle gelsin bizim suçumuz dışarıdan okumak mı?

  25. Bütün insan hayatını biraz daha iyileştirmek için hem 5-6 gün boyunca çalışıyor. Doğru düzgün boş vakti olmayan insanların birde doğruları silinerek, gelecekleri bir nevi engelleniyor. Vakti ve durumu olanlar zaten açıktan okumaz.

  26. Kesinlikle kalkmalı hem çalışıyoruz hem okul okuyoruz. Örgün okumak açıktan okumaktan misli ile kolay hale geldi bu yanlış sistemden vaz geçilmeli şahsi fikrim .

  27. Öğrenci yanlış yaptı diye doğrusu elinden alınmamalı, yanlış yanlış ile düzeltilemez…

  28. Kaldirin gercekten insanin siniri bozuluyor ya dunya para ediyoz verimli calisma sansimiz yok zaten.buna çözüm bulunmali bizden once okuyanlar resmen torpilli oldu ya.eski sisteme donulmeli bence 20 soru var hepsini bilme sansin yok birde yanlislarin dogruyu götürüyor bu ne ya gercekten sinir bozucu.sogutmayin insanlari okumaktan benim ne hayallerim var ya bitirmem lazim.duzeltin su sistemi.ne sartlarda okumaya calisiyoz haberiniz varmi ya.okumayanin adam yerine konulmadığı bi zamandayiz okuyana bari firsat verin bu zorluk niye ya

  29. Açıktan okuyanlar günde belki 1 saatlerini bile zor çalışmaya ayırabilirken, AÖF böyle bir uygulama getirmesi yanlış bence açıktan okuruz, hem çalışıp hem okuyoruz.Bazı şeyler fark edilsin lütfen rektörün bu konuya el atması bizi sevindirecektir.
    İyi çalışmalar

  30. Hem çalışıp hemde okumaya çalışıyoruz destek yerine köstek olmayalım lütfen örgün eğitim de bile bu uygulama yokken neden açık öğretim. Kesinlikle kalkmalı

  31. Aöf e kayıt olduğum yıl bu uygulama başladı. Biz zaten doğru düzgün ders çalışamadığımız için buraya kayıt olmus kişileriz. Bu uygulama bizleri mafetti. Hiç ders geçemiyoruz. Şuanki durum ne mi? Aöf bir banka gibi dönemden döneme parasını yatırıyoruz sınavlarda nasıl sallanır onu öğreniyoruz. İlk yarım saatte kaç öğrenci çıkıyor bir araştırma yapılsın.

  32. Kesinlikle hakkimi haram ediyorm.
    Bunlar ancak insanları sömürmekten başka hic bir şey yaptikları yok.

  33. Kesinlikle kaldırılmalı bu 4 yanlış1 doğru götürmesine karşıyım lütfen düzeltiniz Birde harçlar indirilsin

  34. Bence kaldırılmalı ya işte olan insanlar var vaktini zamanını birde kitabı açıp bakamayan insanlarımızın neden ekmeğiyle oynuyorlar ben hala anlam veremiyorum ya koskoca tbmmde onca milletvekilleri var o kadar sesimizi duyurmaya çalışıyor acaba siz milletvekilleri siz insanların haklarından yanamısınız yoksa sizin vicdanı elvermiyor diyemi siz bu kadar el atamıyormusunuz aöf sistemine yazık sizin gibi halkın oylarıyla tbmminin sandelyelerinde bile oturulorsunuz ya bu milletin evlatlarına yazık gerçekten bu mu sizin eğitime verdiğiniz desteğiniz yazık sizlere gerçekten

  35. 4 yalnis bir doğruyu götürmemeli bence çalıştığım için zordan okumaya çalışıyorum yetkililer sn cumhurbaşkanı milletvekillerim lütfen biz dışardan okumaya calisanlarin sesini duyun lütfen bu uygulama çıktığından beri tek bir dersimi bile veremedim ödediğimiz paralara yazık yok canimizdan

  36. Adaletsizlik başka bir adı olamaz…kaldırılsın hak yerini bulsun…

  37. Hem iş hayatı hemde okul okumak,devlet büyüklerine sesleniyorum. Aöf bir vatandaş okumak istiyorsa biraz yardımcı olmanız gerekir. 4 yanlış 1 doğruyu götürmesi resmen Aöf para kaynağı yaratması demektir. Yazıktır bence biraz kolaylıklar sağlanmalıdır

  38. Bu uygulama yüzünden kaydımı döndürdüm. İyimi oldu. Evliyim çocuklarım var, aynı zamanda çalışıyorum. AÖF yi bitirmek iş hayatımı çok etkileyecek. Ama bu halde imkansız. İnşaAllah fırsatları kaçırmadan bu uygulama kalkar. Zaten zamanında kaçırdıklarımızı telafi ediyoruz.

  39. Anlamadım kppsye mi giriyoruz kaldırılsın bu saçma sapan uygulama ayrıca hak yeniliyor bu sistemi getirene hakkımı helal etmiyorum.

  40. Vize nin yüzde otuzu , finalin yüzde yetmisi de yanlış bir uygulama . Nerede eşitlik

  41. Kesinlikle kaldırlmalı, hatta dört doğru bir yanlışı götürmeli, ders görmeyip kendi çabasıyla evde çalışan öğrencilerden daha nasıl bir performans bekliyorsunuz? Sizlere soruyorum…..

  42. Kesinlikle kaldırlmalı, hatta dört doğru bir yanlışı götürmeli, ders görmeyip kendi çabasıyla evde çalışan öğrencilerden daha nasıl bir performans bekliyorsunuz? Sizlere soruyorum…..

  43. Evet kaldırılsın bu sistem yanlış doğruyu götürmeyen sistem olsun

  44. Bizlere haksızlık olmuyor mu daha önceki lerde böyle bir uygulama (4/1) yoktu bende aöf bırakmayı düşünüyorum.Lütfen sesimizi duyuralım.

  45. Evet arkadaşlar bende 4 yanlış 1 doğru kaldırılsın sizlere katılıyorum

  46. İnsanlardan para koparmak için yapmadığınız kalmadı kimin ne şartlar altında okumaya çalıştığını bilmiyorsunuz kaldırın şu saçma sistemi.

  47. kitapçığın ilk sayfasındaki bilgilendirmede yanlış cevaplarınız hesaplamada dikkate alınmayacaktır yazıyordu????

  48. Evet bu kural örgün eğitim sistemi için geçerli olmalıdır bence biz hem mesleki olarak hemde aöf e çalışıyoruz biz daha fazla emek harcıyoruz bize en azından 4 yanlış 1 doğruyu götürür kuralını geri çekmelidirler