Aöf

Erzurum ATA AÖF Vize Sınavı Soru ve Cevapları Erişime Açıldı

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda vize sınavı soru ve cevaplarının adayların erişimine açıldığı ifade edildi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2 Aralık 2017 ile 3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖF vize sınavları soru ve cevaplarının adayların erişimine açıldığı ifade edildi. 

SINAV İTİRAZLARI

ATA AÖF tarafından yayımlanan duyuruya göre adaylar kesin olarak hatalı gördüğü sorulara itirazda bulunabilecekler. Söz konusu duyuruda bazı öğrenciler tarafından 20 soruya da itirazda bulunularak sınav itiraz sisteminin suiistimal edildiği belirtildi. Bu durum itiraz edilen soruların inceleme sınav sonuçlarının açıklanma süresini geciktirmektedir. Bundan dolayı ATA AÖF tarafından radikal bir karar alındı. Bu kapsamda öğrencilerin soru itiraz hakkının toplamda 10 soruyla sınırlandırıldığı belirtildi.

ATA AÖF öğrencileri soru itirazlarına 6 Aralık 2017 saat 23.59’a kadar yapabileceklerdir. Bu süreden sonra yapılan itirazlar ATA AÖF tarafından değerlendirilmeyecektir.

ATA AÖF’TEN YAYIMLANAN DUYURU

Erzurum Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayımlanan duyuruda “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavı soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayınlanmıştır.
Sadece kesin olarak hatalı gördüğünüz sorulara itirazda bulununuz.

Daha önceki sınavlarda bazı öğrencilerimizin bir derste 20 soruya itirazda bulunarak online soru itiraz sistemini suiistimal ettiği tespit edilmiştir. Bu durum gerek soru itirazlarının incelenme,  gerekse sınav sonuçlarının açıklanma süresinin uzamasına neden olmaktadır.  

İtiraz sürecinin daha hızlı ve daha sağlıklı yürütülebilmesi için bir öğrencinin ara sınav döneminde soru itiraz hakkı toplamda 10 soruyla sınırlandırılmıştır. Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacaktır.

Bilgilerinize sunar, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Not: Soru itirazları 6 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 23:59 a kadar yapılacak ve bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.” ifadelerine yer verildi.