Arap dünyasının Sultan'ı hayatını kaybetti!

Arap dünyasınında en uzun süre Ülke yönetiminde kalan Sultan Kâbus bin Said, geçen ay tedavi gördüğü Belçika'dan ülkesine dönüş yapmıştı.1970 yılında babasının ülke yönetimine darbe yaparak, ülke yönetimi ele geçiren Kabus bin Said hayatını kaybetti.

Arap dünyasınında en uzun süre Ülke yönetiminde kalan Sultan Kâbus bin Said, geçen ay tedavi gördüğü Belçika’dan ülkesine dönüş yapmıştı.1970 yılında babasının ülke yönetimine darbe yaparak, ülke yönetimi ele geçiren Kabus bin Said hayatını kaybetti. Kabus bin Said'in kanser hastası olduğuna dair haberler yapılmıştı.Sultan'ın ölümünün ardından ülkede 3 gün yas ilan edildi.

HİÇ EVLENMEMİŞTİ

Umman Sultanı daha önce hiç evlenmedi ve çocuğu bulunmuyor. Merak konusu olan şey ise ülke yönetimine kimin geleceği oldu.

YENİ SULTAN KİM OLACAK?

Yeni Sultan,Kâbus bin Said’in kuzeni Haitham Tarık el Said’in olacağı belirtildi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme