Artan vakalar sonrasında Bakan Koca açıkladı! 'Bundan başka çözüm yok..'
Türkiye'de açıklanan son koronavirüs vakasının 55 bine dayanması ile birlikte yeni bir rekor daha kırıldı.Dün düzenlenmesi planlanan Bilim Kurulu toplantısı son anda iptal edilince, vatandaşlar, Ramazan ayı için yeni bir kararın alınıp alınmayacağını, alı
Türkiye'de açıklanan son koronavirüs vakasının 55 bine dayanması ile birlikte yeni bir rekor daha kırıldı. Dün düzenlenmesi planlanan Bilim Kurulu toplantısı son anda iptal edilince, vatandaşlar, Ramazan ayı için yeni bir kararın alınıp alınmayacağını, alınacaksa da ne zaman alınacağını merak ediyor. Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da kötü haber geldi.
Bakan Koca, yaptığı açıklamasında, henüz sağlık sisteminde bir tıkanma ya da sorun olmadığını, sağlık sisteminin bu vaka yükünü taşıyabileceğini belirtti. Ancak durumun bu şekilde 3-4 hafta daha gitmesi durumunda sorunların başlayacağını duyurdu.
"ÖNLEMLERİ GEVŞETTİK MAALESEF"
Artış gösteren vaka sayıları sebebiyle özeleştiri de yapan Bakan Koca, durumun sadece mutasyonla açıklanamayacağını belirterek, " "Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef" dedi.
BU YÜK, "KASIM- ARALIK AYININ ALTINDA"
Açıklamalarına devam eden Bakan Koca, şu anki vaka yükünün Kasım ve Aralık ayının altında olduğunu da, "Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında" şeklinde ifade etti.
"BUNDAN BAŞKA ÇÖZÜM YOK"
Artış göstermeye devam eden vaka sayılarına değinen Bakan Koca, çözümün sadece aşıyı hızlandırmak olduğunu ifade ederek, "Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak... Beraberinde de hareketliliği azaltmak... 'Önce tedbir, sonra aşı' ya da 'önce aşı, sonra tedbir' değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok" dedi.
RAMAZAN'I FIRSATA ÇEVİRMEMİZ LAZIM
Ramazan ayının fırsata çevrilmesi gerektiğinin de kesinlikle altını çizen Bakan Koca, bu dönem içerisinde hareketliliğin azaltılması gerektiğini söyledi. Sözlerine devam eden Sağlık Bakanı, yukarıya doğru pikin ne zaman aşağıya doğru seyredeceği konusunda da şunları söyledi:
"Bugüne kadar yaşadığımız piklerde bir noktadan sonra durduğunu biliyoruz. Bu da aynı şekilde olacak. Ama bu nereye kadar çıkabilir? Onun için bir şey demem zor. Fakat önümüzdeki ramazan ayıyla birlikte hareketlilik azalırsa pik noktasından aşağı doğru inişi bekliyoruz"
Bakmadan Geçme





