- Haberler
- Gündem
- Artık lüks haline gelmişti! KDV indiriminden sonra kırmızı et fiyatları indirime girdi!
Artık lüks haline gelmişti! KDV indiriminden sonra kırmızı et fiyatları indirime girdi!
Et fiyatlarına son dönemde gelen zamlarla artık lüks haline gelmesiyle birlikte vatandaş etin yüzünü zor görür olmuştu.Pazartesi gününden itibaren uygulamaya giren KDV indirimi ise vatandaş için umut oldu.
Et fiyatlarına son dönemde gelen zamlarla artık lüks haline gelmesiyle birlikte vatandaş etin yüzünü zor görür olmuştu. Pazartesi gününden itibaren uygulamaya giren KDV indirimi ise vatandaş için umut oldu. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı da, gıda ürünlerinde KDV oranının yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesinin ardından et fiyatlarını değerlendirdi.
Yardımcı, et fiyatlarına indirim müjdesini verdi. İndirimin yapılması durumunda daha önce bir söz verdiklerini belirten Yardımcı, “Sözümüzü tuttuk. Bir kilo eti, biz 10 TL düşürdük. Bugün kıymayı verdiğimiz fiyattan 10 TL düşürdük. Biz indirimi etiketlere yansıttık. Fırsatçılık hiçbir zaman yapmadık. KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi konusunda biz ısrar ettik. Cumhurbaşkanımız açıkladı, esnafa bir nefes oldu." dedi.
Esnafın da girdilerinin fazla olduğunu belirten yetkili şöyle devam etti:
"70 TL dana alıyorsak bunun yüzde 25’i kemik ve kasaba ulaşana kadar verdiği firedir. Girdilerimiz çok arttı. Bunları hesaba koyarsam kasabımız asla fırsatçılık yapmadı. Bugün yine söylüyorum bugün en ucuz ürün ettir. Bugün bir patlıcan 25 TL. Yarısı çöpe gidiyor. Ama etin hepsini yiyoruz. Biz sözümüzü tuttuk yüze 7,7 TL ediyordu biz 10 TL düştük. Vatandaşlarımız etiketlere dikkat esin. Biz etiketlere yansıttık. Kıyma 120 TL’den, 110 TL’ye kuşbaşı 130 TL’den, 120 TL’ye düşürdük."
Zincir Marketleri Eleştirdi
Zincir marketlerin fiyat politikalarını eleştiren Yardımcı, “Bunlar bizimle rekabet ediyor. Devletin bunlara bir düzen getirmesi lazım. Benim bildiğim bunlar et satamaz. Eti kasap satar. Bir markete gittiğiniz zaman eti parçalatamazsınız. Orada usta yoktur. Ama bir kasabın ustası var 10 bin TL çalışan. Marketlerden etin kaldırılması lazım. Kasaplar yapsın. Herkes işini yapsın. Oralarda bir tek araç satmıyorlar. Ne varsa satıyorlar. Böyle bir sistem Avrupa’da da yok. Biz vatandaşımıza en iyi şekilde et yedirmeye çalışıyoruz. Etlerimizi kefenleyerek hijyen kurallarına uyularak kasaba ulaştırılıyor” açıklamasını yaptı.
Bakmadan Geçme





