- Haberler
- Personel Alımı
- ASDEP Alımlarının 2019'a Ertelenmesi Doğru Mu?
ASDEP Alımlarının 2019'a Ertelenmesi Doğru Mu?
28 Şubat 2018'deki haberimizde 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli alımının iki parça halinde yapılacağını duyurmuştuk.Detaylar için TIKLAYIN.
28 Şubat 2018’deki haberimizde 2018 yılında 3 bin Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personeli alımının iki parça halinde yapılacağını duyurmuştuk. Detaylar için TIKLAYIN. Ancak daha sonra yapılan yeni açıklamalarda ise personel alımlarının 2019’da yapılacağı açıklandı.
DEĞERLENDİRME
1- Aile Bakanlığı, son iki yıldır 1500 adet olmak üzere 3000 ASDEP personelini taşeron olarak istihdam etti. Bu personeller kadroya geçti. 2018 yılı için de 1500 personel alımı planlaması yapıldı. Daha sonra planlama 3 bine çıktı. Son olarak da alınacak sayı 4 bine çıkartıldı. Ancak 2018 yılında personel alımından vazgeçildi. 4 bin ASDEP personel alımı 2019’a ertelendi. ASDEP personel alımlarını bekleyen adaylar sayısal anlamda olumlu ilerlerken atama zamanı olarak da olumsuz olmuştur. 2018’de personel almaktan vazgeçip seçimler yılı olan 2019’da personel alımı müjdesi verilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
2- Taşerona kadroda esas alınan 4 Aralık 2017’den sonra ASDEP personeli olarak çalışmaya başlayanlar kadroya geçemedi. Bu personeller şu an işsizdir. Ek ders karşılığı olarak bu personellerin görevlerine devam ettirilmesi, yeni bir yasayla da kadroya geçemeyenler için düzenleme yapılması olumlu olacaktır. Yine şoför kadrosunda olanlar da geçemedi. Sadece Aile Bakanlığı’nda değil, diğer kurumlarda da kadroya geçemeyenlerle ilgili sıkıntılar mevcuttur. Mesela Karayollarında kadroya geçemeyen binlerce personel var. Okullarda bazı hizmetliler yine kadroya geçememiştir. Kadroya geçemeyenlerle ilgili bir çalışma yapılıp ikinci bir kadroya geçiş düzenlemesi mutlaka yapılmalıdır.
Önerimiz: Aile Bakanlığı’nın ASDEP personel alımlarını 2018’in yarısında 1000, 2018’in ikinci yarısında 1000, 2019’un ilk yarısında 1000, 2019’un ikinci yarısında 1000 olmak üzere iki yılda 4 parça halinde eşit sayılarda personel alımı yapması olumlu olacaktır.
Bakmadan Geçme





