Askeri Personel Alım İlanları

Ağustos Ayında Başvurabileceğiniz KPSS'li/KPSS'siz Askeri Personel Alım İlanları

Ağustos ayı içinde adaylar Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine yapılacak alımlar için yayımlanan askeri personel alım ilanlarına başvuru yapabilirler. 

Bu kapsamda bu iki kuvvet komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanlarında yer alan açık pozisyonlar ve ilanlara başvuru koşullarını sizlere aktarıyoruz. 

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SUBAY ALIM İLANI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay alımı yapacağını duyurmuştu. Komutanlık tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanı için ise adaylardan KPSS ve Eğitim Şartı talep ediliyor. Üniversitelerin ilgili birimlerinden mezun adayların başvuru yapabileceği Muvazzaf Subay alım ilanına KPSS’den 60 alan adaylar başvuruda bulunabilecekler. 

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI SÖZLEŞMELİ ER/UZMAN ÇAVUŞ ALIM İLANI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve DPB üzerinden yayımladığı askeri personel alım ilanıyla 3 farklı pozisyonda alım yapacağını duyurdu. İlana göre Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşı alımı yapacak olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı adaylardan KPSS Şartı talep etmiyor. İlana başvurular ise en az İlkokul seviyesinden mezun adaylardan itibaren yapılabiliyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ve askeri personel alım ilanlarında genel olarak talep edilen başvuru koşullarını aşağıda siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak. 

Yaş Şartı; Söz konusu alımlar için yayımlanan ilanlarda;

Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er, uzman çavuş ve uzman onbaşı alımları için belirlenen yaş şartı, Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak veya Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Sınıfı Muvazzaf Subay alım ilanında yer alan şartı; 01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; ) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmayanlar (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular),

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Yukarıda alım yapılacağı açıklanan askeri personel alım ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, tüm detaylara ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları kullanabilirler. 

Bir Yorum

  1. Uzman çvş en az lise mezunu tercihen ön lisans mezunudur. İnsanları yanıltmayım

  2. Uzman çvş en az lise ama tercihen ön lisans mezunları alınmaktadır. Astsb.lise ve önlisans sb lisans söz.er ilkokul mezunlarından alınır.

  3. ilk okul meznuyum gönülü gitmek istiyoru 0101 1977 dogum tarihim