Askeri Personel Alım İlanları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 60 KPSS Puanıyla Subay Adayı Alım İlanı Yayımladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden bir ilan yayımladı. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan yayımlanan duyuruda, Deniz Sınıfı (Güverte ve Makine) Subay Adayı, Pilot Yetiştirmek Üzere Deniz Sınıfı Subay Adayı ve Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Subay Adayı alımı yapılacağı açıklandı. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan tüm detayları siz okuyucularıza aşağıda aktarıyoruz. 

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA SUBAY ALIM İLANI YAYIMLANDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan subay adayı alım ilanında, çeşitli branşlarda Deniz Sınıfı Subay Adayı alımı yapılacağı açıklandı. 

Yayımlanan ilana göre alım yapılacak branşlar ve öğrenim şartlarına ilişkin detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nınr resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere, Deniz Sınıfı Subay Adaylığı için başvuruda bulunacak adayar aşağıda yer alan koşulları sağlamaları gerekiyor. 

Başvuru kılavuzuna göre adayların, subay alımlarında aranılan genel başvuru şartları ve bu şartlara ek olarak öğrenim, KPSS, yaş, sağlık koşullarını da sağlamaları talep ediliyor.

* Genel Başvuru Şartları:

* Muvazzaf subay adayları için 926 sayılı TSK Personel Kanunu 14’üncü maddesi ile Fakülte ve Yüksek Okullar Askerî Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelik 25/a ve 25/b maddelerinde düzenlenmiş olan nitelikleri taşımak. Bunlar:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

* Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak,

* Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak,

* Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak,

*  Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

* Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,

* Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak,

* Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

Öğrenim Şartı;

En az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların TABLO-1’de belirtilen bölümlerinden en az 2,75 (4’lük sistemde) akademik toplam not ortalaması ile mezun olmuş olmak,

Öğrenimlerini yurt dışında bitirenlerden diplomalarının yurt içinde denkliği veya yurt içi en az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların programları ile aynı müfredata sahip olduğu, Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) onaylanmış belge sahibi olmak,

Yaş Şartı;

* Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular),Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular),

KPSS Şartı;

Geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavlarından “KPSSP3 Lisans Puanı” (son iki yılın en yüksek notu baz alınacaktır) asgari 60 olmak,

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 28 Mart 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığının www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Bir Yorum

  1. Kpss girmedik basvurabiliyormuyuz ki . Diğer şartlar uyuyor

  2. Kpss girmedik basvurabiliyormuyuz ki . Diğer şartlar uyuyor