Askeri Personel Alım İlanları

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı KPSS Puanlı Subay Alım İlanı

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesinden ilan yayımlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Sınıfı (Güverte ve Makine) Subay Adayı ile beraber Pilot Yetiştirmek Üzere Deniz Sınıfı Subay Adayı ve Çeşitli Branşlarda Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Subay Adayı alımı gerçekleştireceğini belirtmişti.

Söz konusu yayımlanan ilana başvuruda bulunacak adaylardan istenilen genel başvuru şartlarına haiz olmaları gerektiği belirtilirken adaylardan istenilen genel başvuru şartları arasında ise; eğitim şartı ile beraber yaş ve KPSS puan şartı yer almakta.

BAŞVURUDA ARANAN GENEL ŞARTLAR NELER?

Yayımlanan söz konusu ilana başvuruda bulunacak adayların ilan içeriğine yer alan başvuru şartları olarak; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, taksirli herhangi bir suça karışmamak, affa veya zaman aşımına uğramış cezası bulunmamak ve para cezasına çevrilmiş olmamak, adli sicil kaydı çıkarılmış olsa bile hükümlü olmamak, sivil ve askeri okullardan herhangi bir sebepten dolayı çıkarılmış olmakak şartları adaylardan aranan genel başvuru şartları arasında yer almakta.

Diğer yandan söz konusu ilana başvuruda bulunacak adayların başvurularının geçerli sayılabilmesi adına; “Her ne sebeple olursa olsun Türk Silahlı Kuvvetlerinden çıkarılmamış olmak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak, Herhangi bir kadın veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak

Herhangi bir işte çalışmış veya çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden müspet belge almak, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak. Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak” şartlarını taşımaları gerekiyor.

YAŞ ŞARTI, EĞİTİM ŞARTI VE KPSS ŞARTI ARANIYOR

Ayrıca adaylardan istenilen başvuru şartları arasında ise;ğitim, yaş ve KPSS şartına da haiz olmaları gerektiği belirtiliyor. Bununla beraber adayların En az 4 yıl süreli fakülte/yüksekokulların başvuru kılavuzunda belirtilen akademik toplam not ortalaması ile mezun olmuş olmaları istenilirken ayrıca lisans düzeyinde mezunlar için adayların 27 yaşından büyük olmamaları istenildiği gibi PSS P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları isteniliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Yayımlanan ilana başvurular devam ediyor. İlana başvuru yapacak olan adayların başvurularını 28 Mart 2018 tarihine kadar 23:59’a kadar Milli Savunma Bakanlığının resmi web adresi üzerinden www.msb.gov.tr internet adresindeki başvuru formunu doldurarak elektronik ortamdan tamamlayabilecekleri ifade ediliyor…

BAŞVURUDA BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN

Kamupersoneli.net I ANKARA