Askeri Personel Alım İlanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı Başvuruları Sürüyor ! Kimler Sözleşmeli Er Olabilir?

 Hava Kuvvetleri Komutanlığı İnsan Kaynakları Değerlendirme , Seçme ve Yerleştirme Komutanlığı internet sayfaısndan ilgili alımların devam ettiğine dair kısa zaman önce duyuru yayımlanmıştı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere sözleşmeli er alımı başvuruları yine ilgili komutanlığın insan kaynakları sitesi üzerinden online olarak yapılabiliyor. Başvuru işlemleri için www.tekok.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Yine Seçim aşamalarına katılış tarihleri”http://ik.tekok.edu.tr/sozer/basvuru.aspx” adresi üzerinden açıklanacak.

Kimler Sözleşmeli Er Olabilir? 
 

Şehit ve Gazi yakınlarına ayrıcalık var mıdır? , Seçim aşamaları nerelerde yapılır? , Başvuru ve seçim aşaması için ücret ödenmekte midir? gibi soruların yanıtını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz. Kamu personeli alım haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika gelişmelerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberciliğinin merkezi kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.
 

Sık sorulan sorular ve cevapları için TIKLAYINIZ

Hava Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı Kapsamında Başvuru işlemleri devam ediyor. Adayların başvuruıları internet üzerinden yapabilmelerine imkan sağlayan sistem aktif.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er / Erbaş Alımı Başvuruları

Söz konusu personel alımı için adaylar “http://ik.tekok.edu.tr/sozer/basvuru.aspx” adresini ziyaret ederek personel alımı için başvur kısmından başvuru işlemlerini yapabilirler. Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli Erbaş ve er alımı için başvuruda bulunacak adaylarla ilgili bilgiler aşağıdadır . 

Başvuru için Genel Şartlar

Hava kuvvetleri komutanlığı sözleşmeli erbaş / er alımı için başvuru yapacak adayların Türk olması, En az ilköğretim mezunu olması, sağlıkla ilgili herhangi bir kusurunun bulunmaması, kamusal hakları kullanmaktan yoksun olmaması, mahkumiyetinin bulunmaması, yapılacak fizik testi ve mülakatlarda başarılı olması, güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alması gerekiyor.
 

Sözleşme Kaç Seneliğine Yapılır?

Sözleşmeli adayların ilk sözleşme süreleri 4 yıldan fazla olmaz en az 3 senelik olarak yapılır yani en az 3 en fazla 4 senelik sözleşme yapılır.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er / Erbaş ‘lar için Yeni Sözleşme Yapılır Mı?

Sözleşme yenileme işlemlerinde en fazla 3 sene en az 1 sene yapılabilir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli erbaş ya da er olarak giren personel en fazla 7 sene hizmet edebilir.

7 Senelik Çalışmadan Sonra Kamuda İstihdam Olanağı

7 Senelik Hizmet’den sonra sözleşmeli erbaş ve erler kamuda istihdam edilebilirler. Söz konusu istihdam için 6191 sayılı Kanun’da gerekli düzenlemeler yapıldı.