Askeri Personel Alım İlanları

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Yeniden Subay ve Pilot İstihdamı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı, 26 Aralık 2016’da resmi sitesinde bir duyuru yayınlayarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan ayrılmış olan pilotların ve subayların yeniden istihdamı için başvuruların başladığını duyurdu. 

Yayınlanan duyuru şöyle:

” 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda; 29 Ekim 2016 tarihinden önce herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar ve ticari ya da havayolu nakliye pilotu lisansı ile en az 1000 saat pilot uçuşu olan subaylardan istekliler, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Millî Savunma Bakanının onayı ile yeniden subay nasbedilerek TSK’da pilot subay olarak görevlendirilebileceklerdir.

Aranan niteliklere uygun olan adayların başvuruları 24 Aralık 2016 – 06 Ocak 2017 tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvurmak için lütfen TIKLAYIN.”

Kimler Başvuru Yapabilir ?
* T.C. vatandaşı olmak
* 49 yaşını doldurmamış olmak
* Herhangi bir nedenle 29 Ekim 2016 tarihinden önce Hv.K.K.lığından ayrılmış diğer sınıf subaylar için ticari pilot lisansı ya da havayolu nakliye pilotu lisansına sahip olmak şartıyla en az toplam 1000 saat pilot uçuşuna sahip olmak
* Arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu olmak