Askeri Personel Alım İlanları

İlkokul mezunu uzman çavuş alımı ilanı ne zaman yayınlanacak?

En az ilkokul mezunu uzman çavuş ve uzman onbaşı alımı merakla bekleniyor. Henüz Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken ilan da yayınlamadı. 6 Ocak 2017 Cuma günü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 681 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilköğretim mezunlarının uzman çavuş ve uzman onbaşı olmalarının önü açılmıştı. Peki uzman çavuş ve uzman onbaşı alımı ilanlarına kimler başvurabilecek ve başvuru şartları nelerdir? Kamupersoneli.net olarak tüm detayları sizler için hazırladık. Askerliği devam eden adaylar ve askerliğini bitirmiş adaylar da alımlarına başvurabilecek. TSK’nın kısa zamanda ilanı yayınlaması ve alımları yapması bekleniyor.

681 SAYILI KHK’DA YER ALAN İLGİLİ KISIM ŞU ŞEKİLDE;

MADDE 65- 3269 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“EK MADDE 1- İlköğretim mezunlarından ihtiyaç duyulacak özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda çok üstün başarı belgesi alanlar; kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının kararı ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu olma şartı aranmaz.”

Uzman çavuş ve uzman onbaşı alımı başvuru şartları neler:
– 1 Ocak itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak
– Askerlik hizmetini bitirmiş veya fiilen yapıyor olmak
– Askerliğini tamamlamış adaylar için, terhis tarihinden itibaren üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak
– Askerlik hizmeti devam eden adaylar için başvuru kılavuzunda belirtilen tarihten önce terhis olacak olmak.

Adaylar seçim aşaması sınavlarına geldiklerinde öncelikle başvuru evraklarının incelenmesi / kayıt kabul faaliyetleri yapılmaktadır. Burada yapılacak kontrollerde başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının yanlış olduğu tespit edilen adayların işlemleri iptal edilmektedir.

YAZILI SINAV KONULARI

Sözel (Atatürkçülük ve inkılap tarihi, kompozisyon vb.) ve sayısal (temel matematik, dört işlem vb.) konulardan oluşan toplam beş soru sorulmaktadır. Yazılı sınav sonuçları mülakat esnasında değerlendirilmektedir. Yazılı sınavın baraj notu bulunmamaktadır.

SAĞLIK MUAYENESİNDE ARANAN HUSULAR;

– Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu olmamak, şaşı ve renk körü olmamak),
– Vücudun herhangi bir yerinde yanık, ameliyat, jilet ve cilt hastalığı vb. izler bulunmamak,
– Yazlık kıyafet giyildiğinde; vücudun görünen yerlerinde 20 cm2’den büyük, görünmeyen yerlerinde 50 cm2’den büyük veya büyüklüğüne bakılmaksızın dini, siyasi, cinsellik ve şiddet içerikli dövme bulunmamak,
– Ağız, ve diş yapısı ile sağlıkla ilgili diğer hususlarda, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen ölçütlere uygun olmak,
– Türkçeyi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk, boğumlanma vb. olmamak),
– TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen boy ve kilo sınırları içinde olmak koşulları aranmaktadır.

FİZİKİ MÜLAKAT

Adaylar; mekik koşusu (veya 1500 m. koşu), mekik ve şınav branşlarından teste tabi tutulmaktadır. Fiziki yeterlilik testi standartları için www.kkk.tsk.tr internet adresinden “İnsan Kaynakları” bölümüne bakınız.

Adaylar, her bir branştan puan aldıkları takdirde bir sonraki aşamaya katılmaya hak kazanacaklar; bir veya daha fazla branştan puan alamadıkları takdirde başarısız sayılmaktadır.

Elenen adayların, elendikleri branş/branşlardan bir defa not yükseltme sınavına girme hakları bulunmaktadır.

Adayların FYT notu, her bir branştan aldıkları puanların toplamının branş sayısına bölünmesiyle elde edilmektedir.

SÖZLÜ MÜLAKAT

Bu aşamada, görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecan durumu, çok yönlü düşünme, davranışlardaki denge, kendine güven gibi unsurlar gözlenerek elde edilen bilgiler değerlendirilmektedir.

Mülakat, kayıt kabul, yazılı sınav, ön sağlık ve FYT aşamasından sonra aynı gün uygulanacaktır. Mülakatta asgari geçer not 100 puan üzerinden 70’tir. Bunun altında not alan adaylar elenmiş sayılmaktadır.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Sınavların değerlendirilmesi 100 tam puan üzerinden yapılmaktadır. Bu puanın; % 30’unu yazılı sınav, % 40’ını mülakat ve % 30’unu FYT notu oluşturmaktadır.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA

Bir Yorum

  1. kamupersoneli terhis sartiyla ilgili haber yaparsaniz seviniriz terhis sartini uzatsinlar 24 yasndaym askere zamaninda tecilsiz gittgm icin basvuru yapamioruz

  2. yaş sınırınada bir çözüm getirin lütfen 34 olanlarda girmeli

  3. yayinlandi zaten ama lojistik aliyorlar yani meslek belgen olcak nirmal alim olurmu bilinmiyor ama terhis sarti kadirilmali veya uzatilmali

  4. Uznan cavuş olmak istiyurum yardimci olabilirmisiniz

  5. Ne zaman komando asayiş alımı oşacak ilkokul net bi bilgi verin artık

  6. bn şırnak da yapdım asker lişgi nezaman belli olcak alım lar acaba

  7. Bekleye bekleye ağaç olduk ilkokul mezunları alımları ne zaman olacak kesin tarih verin.
    Bide terhis olayı uzatılmalı yaş sınırı en az 27 olmalı..

  8. Üstün başarı belgem var askerden uzman er baş veya Çavuş olma durumum varmı bilen varsa ricam olur saygilar

  9. Hep lise alımıyapıyorlar lisedikiler çokmubaşarıl birazda ilkokul alımıyapın sonuçta vatana hizmet edeçeklerya hepmadur ilkokul mezun ları

  10. Lütfen yaş 29olsu.ilk okul ve onca uzmn cvş olmayı bekleyn insan var saglr

  11. yaş biraz 27 veya 28 cıkarın hep lise alınıyonuz uzman sözlesmeli alın kademeci alın belgemiz var ustayız

  12. orta kul mezunları ne zaman uzm erbaslik için kayıtlar ne zaman başlıyacak bilgisi olan varmi

  13. Benim kűcűklűk hayelim uzman olmak ama lise diploması istiyorsunuz

  14. Ben seneye askere gideceğim ortaokul mezunuyum lise de 3 yıl okuyup bıraktım çalışmam gerekiyordu. Ve uzman çavuşluk benim en büyük hayalim hayalimin yıkılmasını istemiyorum kulak verin lütfen saygılarımla.