Askeri Personel Alım İlanları

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi 1457 Askeri Personel Alım İlanı Yayımlandı

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden askeri personel alımı için ilan yayımladı. 

DPB’den yayımlanan personel alım ilanına dair tüm bilinmesi gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz. 

1457 ASKERİ PERSONEL ALIM İLANI

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından yayımlanan ilanda 12 farklı branşta toplam 1457 askeri personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilana göre Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi Uzman Erbaş alımı yapacak. 

İlana Alım yapılacak olan branşlar arasında; Aşçı, Beyaz Eşya Tamircisi, Elektrikçi, Oto Tamircisi, Sıhhi Tesisatçı, Terzi, Berber, Kaloriferci, Kasap, Silah Tamircisi, Oto Boyacı, Döşemeci yer alıyor. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB’de yayımlanan askeri personel alım ilanına başvuruda bulunacak adaylardan sağlanması talep edilen başvuru koşulları şu şekilde,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, . En az ortaokul/ilköğretim (8 Yıllık) mezunu olmak, Nüfus kaydına göre 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak [01 Ocak 1991 (dahil) – 01 Ocak 1999 (dahil) tarihleri arasında doğanlar]Sözleşmeli erbaş ve erlerden en az üç yıl görev yapmış, müteakip sözleşme süreleri içerisinde ve 01 Ocak 2018 tarihi itibari ile yirmi dokuz (29) yaşını bitirmemiş olmak, (01 Ocak 1989 [dahil] – 01 Ocak 1999 [dahil] tarihleri arasında doğanlar)En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak koşuluyla, kilosu Tablo-1‟de Boy-Kilo Tablosunda oranları belirtilen değerler içerisinde bulunmak, Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, J.Gn.K.lığında ve Sahil Güvenlik K.lığında daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman Erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Jandarma Ve Sahil Güvenlik Akademisi 12 farklı branştan askeri personel alımı için yayımlanan ilana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 29 Kasım tarihine kadar yapabilecekler. İlana başvurular; Ön başvurular, www.jandarma.gov.tr internet adresinde „„Personel/öğrenci alım başvuruları ve sonuçları‟‟ kısmından 08 – 29 Kasım 2018 (saat 17.00‟ye kadar) tarihleri arasında ön başvuru formunun doldurulması suretiyle yapılacaktır.

Bir Yorum

  1. Bayan alımı sadece subay ve astsubay için mi var bayandan uzman olmaz mi