Askeri Personel Alım İlanları

Kara, Deniz ve Hava Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına Askeri Personel Alınıyor (Kimler Başvuru Yapabilir?)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na Sözleşmeli Er pozisyonda alım yapılacak. MSB tarafından yayımlanan sözleşmeli er alım ilanlarına dair başvuru koşulları ve başvuru sürecine dair ayrıntıları siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

3 KUVVET KOMUTANLIĞINA SÖZLEŞMELİ ER ALIMI YAPILIYOR

Devlet Personel Başkanlığı Personel İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevlendirmek üzere sözleşmeli er alımı yapılacak. Ayrıca söz konusu alım ilanlarında Uzman Çavuş ve Uzman Onbaşı pozisyonları içinde alım ilanları bulunuyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

3 farklı kuvvet komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar Milli Savunma Bakanlığı tarafından her bir kuvvet komutanlığı için ayrı ayrı yayımladığı başvuru kılavuzunda yer alan koşullara haiz olması gerekiyor. 

Başvuru kılavuzunda yer alan Sözleşmeli Er alım ilanı başvuru koşullarına dair şartları ana başlıkları halinde siz okuyucularımıza aktarıyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak askeri personel branşına göre belirlenen eğitim seviyesini karşılamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve ilanlarda yer alan tüm özel şartları sağlamak ve talep edilen yaş aralığında bulunmak. 

Yukarıda yer alan başvuru şartlarına ek olarak adayların ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olması, Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olması Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmaması talep ediliyor. 

Bir Yorum

  1. Alım olması güzel neden haklar hiç düzenleme yapılmıyor er olsun gerisi boş Türkiye Cumhuriyeti bu yüzden ilerlemiyor bütün işleri erler yapsın subaylar ve astsubay yapmasın ama hep ezilen er olsun çok iyi. Sözleşmeli erlik var ama hiç bir gelişme yok yazıklar olsun jet subay alımı yapılıyor astsubay alımı oluyor alım yapma sözleşmeli eri al subay ve astsubay yap olmaz mı olur işi bilen adamı yapmıyorda bilmeyen adamı yapabiliyorsunuz bu yüzden hep gerileme dönemi yaşıyoruz

  2. Alım var ama gelen yok niye gelsin adam kendini bile bile kapalı cezaevine atmaktan başka bişey değil kaç sene olmuş hala bi iyileştirme yapılmadı işlerine gelince maaşlar asgari ücret den devlet memurları maaşına cevirildi sırf fazla maaş almayalım diye zamma gelince yok vardiya yok 24 saat çalış ses çıkarma ev yok haftada bir gün dışarıya cik sosyal yaşam sıfır evliyiz çocuğumuzu karimizi görmüyoruz tavsiye etmiyorum kesinlikle sözleşmem bitsin kurtulucam burdan hemen !!!

  3. Sözleşmeliler yedi yirmi dört saat çalışıp durmuyorlar uzmanlar subaylar keyif çatıyorlar nerde hakk nerde akli olan varsa girmesin sözleşmeye hak yok hukuk sofort

  4. Sozlesmeliye Akli olan gidmesin Uzm cvs la
    basvurun iyi gunler