Askeri Personel Alım İlanları

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Muvazzaf Subay Adayı Alım İlanı Yayımlandı

Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan bir ilan ile Milli Savunma Üniversitesinde görevlendirilmek üzere Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında muvazzaf statüde Öğretmen ve Mühendis sınıfı subay olarak istihdam edileceği bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan söz konusu Muvazzaf Subay Adayı Alımına ilişkin detaylar şu şekilde,

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR

Milli Savunma Üniversitesi’nde görevlendirmek üzere Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na alım yapılacağı açıklanan Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı alım ilanın branşları şu şekilde,

Öğretmen Sınıfı Subay Alımı Branşları; Arapça, Bilgisayar, Eğitim Bilimleri, Farsça, Felsefe, Fizik, Hukuk, İktisat, İngilizce, İstatistik, İşletme, Kamu Yönetimi, Kimya, Kütüphane, Lojistik, Matematik, Otomotiv, Psikoloji, Rusça, Sıhhi Tesisat,  Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı,  Uçak, Uluslararası İlişkiler, Yapı.

Mühendisi Sınıfı Subay Alımı Branşları; Yazılım, Uçak, Otomotiv, Mekatronik, Makine, İnşaat, Harita, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri, Endüstri, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde görevlendirmek üzere alım yapılacağı açıklanan Muvazzaf Subay Adayı alım ilanı için adaylardan aşağıda yer alan nitelikleri taşımaları talep ediliyor. 

Genel Şartlar

Türk vatandaşı olmak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak. 

Öğrenim Şartı
Başvuru kılavuzunda yer alan 4 yıl süreli fakülte/yüksekokul bölümlerinden mezun olmuş olmak, Lisansüstü eğitim zorunluluğu olan branşlarda belirtilen şartları sağlamak, Yabancı Dil Öğretmenliklerine müracaat edecek adaylar için ÖSYM tarafından yapılan son beş yıl içerisindeki (2014 dahil) Yabancı Dil Sınav (YDS) notu en az 85 olmak, 

Yaş Şartı

01 Ocak 2018 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki doğumlular), Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1986 ve daha sonraki doğumlular).

Özel Başvuru Koşulları;

Muvazzaf Subay alım ilanına, Başvurduğu branş için uygun ve geçerli (2013 – 2018 İlkbahar Dönemi dahil) Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav (ALES) puanı (en yüksek olan puan baz alınacaktır) en az 70 olanlar, En az dört yıl ve daha fazla süreli belirtilen fakülte/yüksekokul bitirenlerden kanuni sebeplerle (öğrenim, tecil vb.) henüz askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olanlar, Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar ve Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip belirtilen en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan Muvazzaf Subay Adayı alım ilanına başvuru yapacak adayların başvurularını 31 Mayıs 2018 (saat 23.59’a kadar) tarihine kadar, Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak çevrimiçi (online) olarak yapacaklardır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceği açıklandı. 

Bir Yorum

  1. 23.09.1990 doğumluyum.
    Yani yaş şartının bir yıl üstündeyim.
    Acaba diyorum yüksek lisansa başvurup öyle subayliga basvursam kabul edilir miyim?
    Yani yüksek lisans yapıyor gibi görünüp basvursam kabul edilir miyim?
    Bilgisi olan varsa cvblarsa memnun olurum.

  2. Hocam koşullarda ki yaş sınırları o eğitim seviyesinden mezun olma koşulu da taşıyor. Yani siz lisansüstü eğitime başladanız dahi bitirmeden o koşullara göre başvuramazsınız. Lisansüstü eğitiminizi bitirdikten sonra açılacak yeni alımlar için de o zaman ki yaş koşuluna uymanız gerekir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Esen kalın.

  3. geçen sene mezun oldum yüksek lisansımın ilk senesindeyim. lisans mezunu olup yaş şartını taşısak dahi yüksek lisans mezunu olmadan türk dili ve edebiyatına başvuramıyoruz değil mi?

  4. Nedir arkadaş bu MAŞALLAH istemediğiniz bir şey kalmamış yaşı yüksek ton nedir bu yaş 30 yulseltin bu grup çocuklar mağdur oldu amlayamiuorum

  5. Hava kuvvetleri ve deniz kuvvetleri sözleşmeli er alım ne zaman başlıyor bilgi verirmisin kaç aydır uğraşıyorum bunun için