Askeri Personel Alım İlanları

MSB Hava Harp Okulu Askeri Öğrenci Alım İlanı Yayımlandı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı üzerinden Hava Harp Okulu Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 3. sınıfına üniversitelerin 3. ve 4. sınıfından askeri öğrenci alımına dair ilan yayımladı. 

MSB tarafından yayımlanan ilan ve başvuru kılavuzunda yer alan detayları siz okuyucularımıza aşağıda aktarıyoruz. 

HAVA HARP OKULU ASKERİ ÖĞRENCİ ALIM İLANI

MSB tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, Hava Harp Okulu askeri öğrenci alım ilanına, başvuru kılavuzunda yer verilen lisans programlarından, Hava Harp Okulu’nn 3.üncü sınıfına 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. yarı yılından başlamak üzere kadın ve erkek öğrenci alımı yapılacağı ilan edildi. 

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana başvuruda bulunacak öğrencilerden talep edilen koşulları sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

BAŞVURU KOŞULLARI

Hava Harp Okulu ara sınıf askeri öğrenci alımı başvurusunda bulunmak isteyen adayların aşağıda yer alan başvuru şartlarını sağlamaları gerekiyor. 

Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Başvuru tarihi itibarıyla en fazla 23 yaşında olmak (01 Ocak 1995 ve sonrası doğumlu), Başvuru tarihleri arasında başvuru işlemlerini tamamlamış olmak, Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen “Giriş Şartlarını” taşımak. Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak. 

Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmamak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak.

Bu şartların dışında adayların ayrıca Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak. Bir askerî okuldan, çıkmış veya çıkarılmış olmamak; sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak. Okula karşı uygun nitelikte sorumlu bir veli göstermek (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek). Boyu 165-190 cm arasında (165 cm ve 190 cm dahil) olmak.

Sağlık Şartı

Hava Harp Okulu askeri öğrenci alımı için yayımlanan ilana başvuru yapacak kadın ve erkek adayların sağlık şartlarını da yerine getirmeleri gerekiyor. ”Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin Hava Harp Okulu öğrenci adayları ile ilgili sağlık kriterlerine sahip olmak.”

Eğitim Şartı

LYS sonucunda aşağıda belirtilen (Tablo-3) Hava Harp Okulu lisans bölümlerine karşılık gelen lisans bölümlerinden birine yerleşmiş ve 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılında üniversitelerin 3’üncü veya 4’üncü sınıfında eğitim görüyor olmak.

MSB Hava Harp Okulu Askeri Öğrenci Alım İlanı Yayımlandı

BAŞVURU SÜRECİ

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu ara sınıf askeri öğrenci alımına başvuruda bulunacak adaylar başvurularını 9 Ekim ile 24 Ekim tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yer alan başvuru linkindeki ilgili alanlara gerekli bilgiler doldurmak suretiyle yapacaklardır. 

Bir Yorum

  1. Bunun için uni okumak şartı mı var. Ve bu bölümleri mi sadece okuyanlar başvuru yapıyor

  2. Bunun için uni okumak şartı mı var. Ve bu bölümleri mi sadece okuyanlar başvuru yapıyor

  3. 12. sınıflar yks sınavına girdikten sonramı başvuru bapabilecek