Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 Subay Alımı Başvuru Detayları

Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 72 subay alımı yapacağını duyurdu.

Söz konusu ilana başvurular devam ediyor. Bu kapsamda Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 subay alım ilanına ilişkin genel şartları ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

KADRO DAĞILIMI

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alım yapılacak kadrolar da belirtildi. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Sahil Güvenlik (Güverte), Sahil Güvenlik (Makine), Sahil Güvenlik Mühendis (Bilgisayar), Sahil Güvenlik Mühendis (Endüstri) Sahil Güvenlik İkmal olmak ve Sahil Güvenlik (Pilot) olmak üzere 72 subay alımı yapıyor.

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular 19 Mart 2018 tarihinde başladı ve 1 Nisan 2018 tarihi saat 23.59’a kadar devam edecektir. İlana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı aracılığı ile yapacaklardır.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı subay alım ilanına başvuru yapacak olan adayların bazı şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvurular geçersiz sayılacaktır. Bu kapsamda ilana başvuru yapacak olan adaylarda Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak, Alım yapılacak 1‟inci maddedeki tabloda belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak (Yüksek Lisans mezunları için mezun oldukları Lisans bölümü geçerlidir), Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu sisteme yüklemek, Alım yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu sisteme yüklemek” şartları aranmaktadır. 

KPSS, ALES VE YAŞ ŞARTI

Ayrıca bu şartların yanı sıra adaylarda KPSS ve ALES gibi özel şartlar da aranmaktadır. Ayrıca yaş şartı da bulunmaktadır. Yaş, KPSS ve ALES şartları hakkında ilanda “KPSS ve ALES puanı şartı aranan branşlar için; 2016-2017 yılında yapılan KPSS’de Genel Kültür ve Genel Yetenek (P3) puan türünden en az 60 puan almış olmak ve son iki yıl içinde yapılan (2016-2017) ALES (Eşit Ağırlık Puan Türü) sınavlarının birinden en az 50 puan almış olmak, şehit ve malul eş ve çocukları için bu puanların en az %80‟ini almış olmak, 01 Ocak 2018 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; 27 yaşını bitirmemiş olmak” şartları aranmaktadır.