Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı En Az Lise Mezunu Uzman Erbaş Alıyor ! Başvurular Başladı

Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde kendi resmi web adresinin yanı sıra Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresinde yer alan ilanlar bölümünde de bir ilanını yayımlamış ve sayı belirtmeksizin en az lise mezunu uzman erbaş alımı yapacağını duyurmuştu. 

Söz konusu ilan için başvurular bugün itibari ile başladı. İlana başvuruların bugün saat 15.00’da başlaması ile ilana ilişkin genel şartlar ve başvuru detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

BAŞVURU DETAYLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı için başvurular 13 Şubat 2018 tarihi itibari ile başladı. Söz konusu ilana başvurular 26 Şubat 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını “www.sahilguvenlik.gov.tr” web adresi üzerinden online olarak gerçekleştireceklerdir. Online başvuru yapmayan adayların diğer başvuruları geçersiz sayılacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanında aşçı kadrosu için alınacak personellerde Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri, Aşçılık bölümü, Aşçılık Meslek Lisesi mezunu olmak, Aşçılık Meslek Yüksekokulu mezunu olmak, Askerlik hizmetini Kuvvet Komutanlığına bakılmaksızın İkmal (aşçı) işleri ile ilgili sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak, İkmal (aşçı) işleri ile ilgili kurs/sertifika/bonservis-ustalık kalfalık-çıraklık belgelerinden en az birine sahip olmak veya bu belgelere denk bir belge sahibi olmak.” şartları, 

serdümen kadrosu için alınacak adaylarda ise Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından “Meslek Liselerinin; Gemi Yönetimi ve Güverte, Denizcilik (Gemi Yönetimi), Denizcilik (Yat Kaptanlığı), Denizcilik (Balıkçı Gemisi Kaptanlığı), Yat Kaptanlığı bölümü mezunu olmak, Meslek Yüksekokullarının; Deniz Ulaştırma ve İşletme, Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina/Yat İşletmeciliği bölümü mezunu olmak, Fakültelerin Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olmak, Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında “Serdümen” sınıf/branş/ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Gemiadamları Belgesi sahibi olmak, Balıkçı gemileri/yat kullanmış olmak ve bunu belgelemek.” şartları aranmaktadır. 

Bunun yanı sıra Şoför kadrosu için ilana başvuru yapacak olan adayların “Yeni tip sürücü belgelerinde “CE” veya “DE” sınıfı ehliyeti bulunmak, Eski tip sürücü belgelerinde “D” sınıfı ehliyeti bulunmak” şartlarına haiz olmaları gerekirken kurbağaadam kadrosu içinse adaylarda “Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığında Kurbağa adam sınıf/branş/ihtisasta yapmış veya yapıyor olmak, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından onaylanmış en az 1 yıldız dalıcı belgesine sahip olmak, Meslek Yüksekokullarının Sualtı Teknolojisi bölümü mezunu olmak.” şartları aranmaktadır.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bu şartları sağlayan adayların genel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir. Genel şartlar ise şu şekildedir:

Adayların T. C. vatandaşı olmaları ve en az lise ve dengi okul mezunu olmaları ve 2018 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekirken askerlik görevlerini yapmış olmaları veya yapıyor olmaları gereken adayların uzman erbaş olabilmek için nitelik belgelerini olumlu almaları gerekmektedir.

Bir Yorum

  1. İyi günler bende başvuru yapmak istiyorum ama mezuniyet belgesi istiyorlar ben bu dönem mezun olucam gedik üniversitesi su altı bölümünden bi bilginiz var mı mezun mu olmamız lazım öncesinde