Askeri Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alıyor ! Kimler Başvurabilir?

Sahil Güvenlik Komutanlığı günler öncesinde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile bir ilanını yayımlamış ve farklı kadrolarda en az lise mezunu sayı belirtilmeksizin uzman erbaş alımı yapacağını duyurmuştu. 

Sahil Güvenlik Komutanlığının uzman erbaş alımı hakkında detayları, başvuruların ne zaman sona ereceğini, başvuruların nasıl yapılacağını ve genel şartların neler olduğuna ilişkin ayrıntıları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile yayımlanan ilanda muhafız, kurbağa adam, şoför, kamarot ikmal kadroları için uzman erbaş alımı yapılacağı ifade edildi.

GENEL ŞARTLAR

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Genel şartlara haiz olan adayların kadrolara göre belirlenmiş olan özel şartlara da haiz olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanına başvuru yapacak olan adayların şu şartlara haiz olmaları gerekmektedir:

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az lise mezunu olmak, 2018 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) (Halihazırda sözleşmeli er olarak görev yapanların Sayfa-2 Madde-4’ü incelemeleri gerekmektedir.), Askerlik görevini yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak (02 Mayıs 2013 tarihi ve sonrasında terhis olanlar), Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanan ve örneği sayfa-14’de yer alan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almak (Bu belgenin “Uzman Erbaş Olur” kanaatli olması gereklidir),”

BAŞVURU DETAYLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 15 Mayıs 2018 tarihine kadar yapabileceklerdir. Sahil Güvenlik Komutanlığına başvuru yapacak olan adaylar uzman erbaş alımı için www.sahilguvenlik.gov.tr web adresi üzerinden kılavuzda belirtilen belgeleri eklemek sureti ile başvurularını gerçekleştireceklerdir. Başvurular son başvuru günü saat 14.00’a kadar yapılacaktır.

Bir Yorum