Askeri Personel Alım İlanları

TSK 9 Bin 753 Kadın ve Erkek Subay Alımı Yapıyor

Milli Savunma Bakanlığı subay alımına ilişkin bir ilan yayımladı. Söz konusu ilanda, kuvvet Komutanlıkları bünyesine kadın ve erkek subay alımı yapılacağı bildirildi. 

MSB tarafından subay alım ilanında yer alan detaylar, alım yapılacak kuvvet komutanlıkları, adayların başvuru süreci boyunda izleyecekleri yol ve ilana dair diğer ayrıntıları siz okuyucularımıza Kamupersoneli.net olarak haberimizde paylaşıyoruz. 

SUBAY ALIMI YAPILACAK KOMUTANLIKLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde kadın ve erkek subay alımı yapılacağı duyuruldu. 

Yayımlanan ilana göre, açıklanan kuvvet komutanlıkları bünyesinde toplam 9 bin 753 subay alımı gerçekleştirilecek.

Peki Hangi Komutanlığa Ne Kadar Subay Alımı Yapılacak?

Konuya dair verilen bilgilere göre, 9 bin 753 subay alımına ilişkin kadro dağılımı şu şekilde gerçekleştirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı 341 subay ve 1899 astsubay alımı yapacak. Özel Kuvvetler Komutanlığı 300 subay ve 600 astsubay alımı yapacak. 

İlana göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na  2427 subay ve 2657 astsubay alımı yapılacağı bildirilirken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 693 subay ve 836 astsubay alımı yapılacağı duyuruldu.

SUBAY ALIMI İLANINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevlendirilecek subay alım ilanına başvuruda bulunacak adayların bazı başvuru koşullarına sahip olmaları isteniyor. MSB tarafından yayımlanan başvuru koşullarını aşağıda paylaşıyoruz. 

Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ÖSYM Başkanlığınca 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak “2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ)”na katılmak ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak, Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen “Giriş Şartlarını” taşımak,

Kendisinin, annesine, babasına, kardeşlerine ve velisine yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak, Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak, Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,

“Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği”nde belirtilen askerî okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin sağlık kriterlerine sahip olmak, Harp Okulları Kanunu ve Yönetmeliği ile Astsubay Meslek Yüksekokulları Kanunu ve yönetmeliğinde belirtilen “Giriş Şartlarını” taşımak,

Yaş Şartı; Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (1998 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (1997 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir. Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. 

Eğitim Şartı; Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2018 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2016 ve 2017 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar),
2015 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri 2015 ve öncesi mezun durumda olanlar dahil).

BAŞVURU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, başvurularını 15 Şubat tarihine kadar, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

Söz konusu ilana dair tüm ayrıntıları görüntülemek, başvuru kılavuzu, başvuru formu ve Ortaöğretim Kurumlarındaki Alan/Dallar ve Kodları Tablosu, Ortaöğretim Kurumlarındaki Okul Türleri ve Kodları Tablosu, 2018-Yılı Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Öğrenci Alımları Akış Şemalarına ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz.