Askeri Personel Alım İlanları

TSK Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Temini boş sınıflara göre kontenjan sayısı belli oldu!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kara (K.K.K), Deniz (DZ.K.K) ve Hava (HV.K.K) Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Temini boş sınıflara göre kontenjan sayısı belli oldu!

TSK tarafından yapılan bildiride K.K.K.lığı astsubay temini kontenjan sayısı 2 bin 98, DZ.K.K.lığı astsubay temini kontenjan sayısı 884 ve HV.K.K.lığı astsubay temin kontenjan sayısı bin 208 olarak belirlendi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı  kontenjanlarını öğrenmek için tıklayınız..

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kontenjanlarını öğrenmek için tıklayınız..

Hava Kuvvetleri komutanlığı kontenjanlarını öğrenmek için tıklayınız..

Kara Kuvvetleri Komutanlığı taahhütname örneği için tıklayınız..

Hava Kuvvetleri Komutanlığı taahhütname örneği için tıklayınız..

Kontenjan ile ilgili TSK’dan yapılan Resmi Açıklama şöyle;

Değerli Adayımız;

1. Türk Silahlı Kuvvetlerine Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Alımı seçim aşamaları tamamlanmıştır. Seçim aşamaları sonrasında yapılan değerlendirme sonucunda başarılı olan tüm adaylar başarı sıralamasına tabi tutularak sıralanmıştır. Başarı sıralaması her bir adayın kayıt hakkı kazandığı anlamına gelmemekte olup, kontenjana girerek kayıt hakkı kazanan adaylara, “…… Sınıfında Başarı Sıranız-6 Kayıt Hakkı Kazandınız” şeklinde ifade yazılarak ikinci grup olarak kayıt hakkı verilmiştir. İKİNCİ GRUP KAYIT HAKKI KAZANAN adayların kayıtları, 08 – 10 Temmuz 2019 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında, bu ilanın 8’inci maddesinde belirtilen kayıt merkezlerinde yapılacaktır. Bir aday birden fazla Kuvvet K.lığının başarı sıralama listelerinde bulunabilecektir. Birden fazla Kuvvet K.lığında KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, tercih ettiği Kuvvetin kayıt merkezine giderek kaydını yaptıracak, kaydını yaptıran adayların diğer Kuvvet Komutanlıklarındaki adaylıkları sonlandırılacaktır. Herhangi bir Kuvvet Komutanlığına kaydını yaptıran aday daha sonra diğer Kuvvet Komutanlığına geçiş yapamayacaktır. Kayıt hakkı kazanan adaylardan 10 Temmuz 2019 (dahil) tarihi saat 16.30’a kadar kayıt işlemi yaptırmayan adayların adaylıkları sonlandırılacak, HER NE SEBEPLE OLURSA OLSUN İLAVE KAYIT SÜRESİ VERİLMEYECEK, adayın kayıt hakkı kazanamadığı diğer Kuvvet Komutanlığındaki başarı sıralamaları devam edecektir.

2. Ayrıca, bir Kuvvet Komutanlığında yapmış olduğu tercihlerden herhangi birinde kontenjana girerek kayıt hakkı kazanan adayın aynı Kuvvet Komutanlığındaki kalan tercihleri söndürülmüştür. Adayın diğer Kuvvet Komutanlıklarındaki tercihleri ise devam etmektedir. Aday kayıt hakkı kazandığı Kuvvet Komutanlığına kayıt yaptırmaması durumunda o Kuvvet Komutanlığındaki adaylığı sonlandırılacak olup diğer Kuvvet Komutanlıklarındaki adaylığı devam edecektir. Diğer Kuvvet Komutanlıklarında kayıt hakkı beklemeye devam eden aday kalan tercihlerinden herhangi birinde kontenjana girmesi ve telefonla aranması halinde kayıt hakkı kazandığı Kuvvette kayıt yaptırabilecektir.

3. Eksik kalan kontenjanları doldurmak maksadıyla Kuvvet K.lıkları tarafından ÜÇÜNCÜ GRUP KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar 11-22 (dahil) Temmuz 2019 tarihleri arasında telefon ile aranarak kayıt için davet edilecek olup, eksik kalan kontenjanlar için ayrıca bir ilan yapılmayacaktır. Bu nedenle adaylarımızın, sistemde kayıtlı bulunan telefonlarını kayıt faaliyetleri boyunca açık bulundurmaları önem arz etmektedir. Aranıldığında bu telefonlarda bulunmamanız hak kaybına uğramanıza neden olacaktır.

4. Telefonla aranan adaylara kayıt için kendilerine sıra geldiği konusunda bilgi verilecek, kesin cevap veremeyen adayların ertesi gün nihai cevabı alınacaktır. Telefon ile kendisine ulaşılamayan adaylar farklı saatlerde iki defa daha aranacak, yine ulaşılamaması durumunda çağrı merkezlerini 24 saat içerisinde aramamaları durumunda kayıt haklarını kaybedeceklerine dair bir SMS gönderilecektir. Size yapılan telefon tebligatından sonra 48 saat içerisinde kayıt işleminizi yaptırmamanız halinde kayıt hakkınız iptal edilecektir. Tarafınıza kayıt için çağrı yapılması durumunda ilanın 8’inci maddesinde yapmanız gereken hususlar hakkında bilgi verilmiştir. 22 Temmuz 2019 tarihinde gün sonu kayıt faaliyetleri tamamlanacak olup daha sonra ilave çağrı yapılmayacaktır.

5. Sınıf bazında kontenjan miktarları, en son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırası hazırlanmış olup detaylı bilgileri aşağıdaki linkte verilmiştir. En son kayıt hakkı kazanan adayların başarı sırası, kayıt yaptıran aday sayısı ve boş kalan kontenjan bilgilerinin güncellemesi yapılarak adaylar bilgilendirilecektir.

6. Herhangi bir Kuvvet K.lığına kayıt yaptıran adayın diğer Kuvvet K.lıklarındaki adaylığı sonlandırılacaktır.

7. Tüm adayların arşiv araştırmaları ve güvenlik soruşturmaları devam etmektedir.

8. Kayıt için izlenecek yol:

a. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için;

Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp İKİNCİ GRUP KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, kesin kayıt işlemleri için 08 – 10 Temmuz 2019 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında Kara Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığına (BALIKESİR) şahsen başvuracaklardır. Kayıt başvurusunda bulunan adayların izlemesi gereken yol/işlemler müteakip maddelerde açıklanmıştır.

(1) Kesin kayıt için istenen belgeler;

(a) Nüfus cüzdanı aslı/TC Kimlik Kartı ve 4 adet A5 boyutunda fotokopisi, anne-babasına ait nüfus cüzdanı fotokopisi,

(b) 6 adet biyometrik fotoğraf (arkasına isim ve TC numarası tükenmez kalemle yazılmış şekilde),

(c) İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(ç) Adaya ait vukuatlı nüfus kaydı (aile bilgilerini içerir şekilde, e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(d) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir), (Adaylar e-devlet sistemi Adalet Bakanlığı Dava Dosyası Sorgulama ve Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama sayfalarından haklarında açılan bir dava ve herhangi bir siyasi parti üyeliği olmadığına dair isminin açıkça gözüktüğü belgeyi çıktı alacaklardır),

(e) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(f) Mezun olunan ön lisans/lisans diploma/geçici mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi, (e-devlet sisteminden alınmış olabilir, yabancı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olan adaylar denklik belgesi getireceklerdir),

(g) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(ğ) Transkript belgesinin fotokopisi,

(h) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(ı) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,

(i) Noter onaylı Taahhütname/Yüklenme Senedi, (Onaysız belge kabul edilmeyecek, katılış sonrasında noter onayı için birlik dışına çıkılmasına müsaade edilmeyecektir.)

(j) Kamu kurum/kuruluşunda görev yapmakta iseniz, ayrılış katılış bildirim belgesi veya noter onaylı sureti; özel sektörde görev yapmakta iseniz ilişik kesme belgesi veya noter onaylı sureti,

(k) Adaylar gelmeden önce bağlı bulundukları askerlik şubelerine ASTTASAK sınavını kazandıklarının bilgisini verecek ve gerekli işlemleri yaptıracaklardır.

(2) Kayıt işlemleri için istenen belgeler, mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir (Belgeler delinmeyecek her bir belge şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).

(3) Kursiyer adaylarının kayıt ve katılış işlemleri;

(a) Adayların kesin kayıt işlemine gelirken belgelerin tam olması gerekmektedir. Eksik belge ile kayıt işlemi yapılmayacaktır. Hak kaybının önlenmesi açısından bu husus büyük önem taşımaktadır.

(b) Adayların katılış işlemleri, kendilerine yukarıda bildirilen tarih aralıklarında Kara Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığına (BALIKESİR) yapılacaktır. Hatalı katılışlarda tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır.

(c) Katılış faaliyeti esnasında adayların yanlarında getirmesi gereken malzemeler:

Fotoğraf, video, ses kayıt özelliği olan cep telefonu getirilmeyecektir. Telefonlarda sadece Askercell hattına müsaade edilecektir. Akıllı cep telefonu, dizüstü/tablet bilgisayar, kamera, fotoğraf makinesi, herhangi bir veri depolama aygıtı (USB, mikrokart vb.) vb. kesinlikle GETİRİLMEYECEKTİR.

 Kişisel malzemeler (Ankesörlü telefon için telefon kartı, kol saati, tıraş malzemeleri, diş macunu/fırçası, şampuan, sabun, sabun kutusu, tırnak makası, pamuk, kolonya, kupa bardak, 5 adet siyah reklamsız-yazısız elbise kılıfı, 1 adet siyah pardesü kılıfı, pudra vb.),

 Yeteri kadar para, Banka kartı (Nakit alış-veriş kantinlerden yapılamamaktadır.),

 Mevsime uygun bol miktarda siyah ve desensiz çorap (İstihkak olarak dağıtılacaktır.),

 Bol miktarda Haki renkli atlet/fanila ve iç çamaşırı (İstihkak olarak dağıtılacaktır.),

 Küçük not defteri, A5 boyutunda siyah ajanda ve A5 boyutunda yüz yapraklı defter,

 İki adet çamaşır yıkama filesi (Siyah-kirli, beyaz-temiz),

 Yatak kıyafeti (pijama takımı),

 Siyah renkli kurşun, mavi renkli tükenmez/pilot kalem ve silgi, bir adet küçük not defteri, en az iki yüz sayfa, (tercihen kapağı şekilsiz düz mavi renk olan) kareli metot defteri,

 İğne iplik seti, çengelli iğne,

 Siyah ayakkabı boyası,

 Cep feneri,

 Koşu yapmaya elverişli spor ayakkabı (Ayrıca istihkak olarak dağıtılacaktır.),

 Mevsime göre sivil elbise (giyecek ve ayakkabı) getirilmeli (Eşyalar ihtiyacı karşılayacak kadar olmalı),

 SİYAH RENKLİ kumaş tıraş çantası (diğer renklere müsaade edilmeyecektir) getirilecektir.

(ç) Astsubay adayları aşağıda belirtilen eşya ve/veya malzemeyi yanında GETİRMEYECEKTİR:

 Motorlu araçlar ve bisiklet,

 Bıçak, çakı vb. delici ve kesici aletler,

 Sivil tip bot,

 Yüzük, küpe, bileklik, tesbih vb. aksesuarlar

NOT: 1. Altı hafta içerisinde yapılacak olan yemin törenine kadar birlik dışına çıkamayacağınızdan dolayı, işlemlerinizi olumlu veya olumsuz olarak etkilememekle beraber yukarıdaki kişisel malzemeleri yanınızda getirmeniz yararınıza olacaktır.

2. Tüm adaylar saç (kısa kesim-yanlar düzgün alınmış-subay traşı) ve sakal (sakalsız) traşı olmuş olarak gelecektir.

3. Kursa katılacak astsubay adaylarından açık öğretim sınavı olanlar, sınav giriş yerini Balıkesir/ Altıeylül veya Karesi ilçesi olarak güncelleyecektir. Balıkesir ili dışında sınava girmek için izin verilmeyecektir.

4. Astsubay adayları eğitim süresince söz, nişan, resmi nikâh ve düğün planlamamaya özen göstereceklerdir. Eğitim süresince kendisi veya yakınları için bu tür mazeretler için izin talebinde bulunulmaması uygun görülmektedir.

Başvuru Adresi : Kara Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığına (BALIKESİR)

Altıeylül BALIKESİR

Telefon No : 0 266 221 23 50-51 Fax: 0 266 221 23 58

b. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için;

Seçim Aşamalarını başarı ile tamamlayıp 2’NCİ GRUP KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 08-10 Temmuz 2019 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı Personel Temin Koordinasyon Şube (Dikimevi/ANKARA)’ye şahsen ön kayıt için başvuracaklardır. Bu adaylar için bundan sonra izlenmesi gereken yol/işlemler aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

(1) Ön kayıt için istenen belgeler;

(a) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

(b) 6 adet vesikalık fotoğraf,

(c) İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(ç) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(d) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(e) Mezuniyet Belgesi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(f) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(g) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu,

(ğ) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge.

(2) Kayıt işlemleri için istenen yukarıdaki belgeler mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir. (Belgeler delinmeyecek her biri şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).

(3) Kursiyer adaylarının kayıt ve katılış işlemleri;

(a) Seyir, Harekat, Porsun, Elektronik ve Torpido branşlarına naspedilecek adaylar 08 Temmuz 2019 tarihinde Karamürselbey Eğitim Merkezi K.lığı Altınova/Yalova’da,

(b) Motor, Yara Savunma ve Elektrik branşlarına naspedilecek adaylar 10 Temmuz 2019 tarihinde Derince Eğitim Merkezi K.lığı Derince/Kocaeli’de,

(c) Güdümlü Mermi, Topçu, Sonar, Bilgi Teknolojileri, İkmal, Uçak Bakım, Deniz Piyade, İdari ve Sağlık branşlarına naspedilecek adaylar 23 Aralık 2019 tarihinde Karamürselbey Eğitim Merkezi K.lığı Altınova/Yalova’da,

başlayacak olan “Temel Askerlik ve Deniz Astsubaylığı Anlayışı Kazandırılması Eğitimleri”ne iştirak edeceklerdir.

(ç) Ön kayıt yapmak üzere yukarıda belirtilen adrese (Cebeci/Ankara) şahsen gelerek ön kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar, katılacakları eğitim başlamış ise kayıt işlemlerini müteakiben 24 saat içerisinde ilgili eğitim merkezlerine katılış yapacaklardır. Resmi bir mazeret olmaksızın kayıt hitamında 24 saat içerisinde katılış yapmayan adayların başvuruları sonlandırılacaktır. Hatalı veya geç katılışlarda tüm sorumluluk adaylara ait olacaktır.

(d) Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından adaylar kayıt merkezini terk edeceklerdir. Katılış işlemlerine kadar hiçbir sebeple adayların kayıt merkezinde kalmasına müsaade edilmeyecektir.

(e) Katılış faaliyeti esnasında adayların yanlarında getirmesi gereken malzemeler ön kayıt esnasında bildirilecektir.

Başvuru Adresi: Dz.K.K.lığı Personel Başkanlığı

Personel Temin Koordinasyon Şube Md.lüğü Dikimevi/ANKARA

Telefon No: 0 312 3632212

Bu ilan aynı zamanda tebligat yerine geçmektedir.

c. Hava Kuvvetleri Komutanlığı için;

Seçim aşamalarını başarı ile tamamlayıp İKİNCİ GRUP KAYIT HAKKI KAZANAN adaylar, 08 – 10 Temmuz 2019 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığına (Kütahya) şahsen ön/kesin kayıt için başvuracaklardır. Bu adaylar için bundan sonra izlenmesi gereken yol/işlemler aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

(1) Kursiyer adaylarının ön/kesin kayıt ve katılış işlemleri;

(a) 08 – 10 Temmuz 2019 tarihlerinde 08:30-16:30 saatleri arasında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığında (Kütahya) ön/kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk eğitim dönemine planlanan adaylar hariç diğer bütün adaylar eğitim birliğini terk edeceklerdir.

(b) Kontenjana girerek kayıt hakkı kazanan ilk eğitim dönemi adaylarına “…… Sınıfında Başarı Sıranız-6 Kayıt Hakkı Kazandınız (1’inci Dönem)” şeklinde, diğer eğitim dönemlerine planlanan adaylara ise “…… Sınıfında Başarı Sıranız-6 Kayıt Hakkı Kazandınız” şeklinde ifade yazılacaktır. Eğitim dönemi belirtilmeyen adaylar için eğitime katılış tarihleri ön kayıt esnasında bildirilecektir.

(c) Kesin kayıt yaparak eğitime başlayan birinci dönem adayların Yemin Töreni’ne kadar birlik dışına çıkmasına izin verilmeyecektir. Adaylar varsa resmi işlemlerini (banka, noter, hastane vb.) katılış tarihinden önce tamamlayacaklardır. Bu nedenlerle yapılan izin talepleri kabul edilmeyecektir.

(ç) Adayların kayıt işlemine gelirken belgelerin tam olması gerekmektedir. Eksik belge ile kayıt işlemi yapılmayacaktır. Hak kaybının önlenmesi açısından bu husus büyük önem taşımaktadır.

(d) Birinci eğitim dönemi haricindeki diğer adayların kesin katılış faaliyeti esnasında yanlarında getirmesi gereken malzemeler ön kayıt esnasında bildirilecektir.

(2) Kesin Kayıt İçin Gerekli Belge ve Malzemeler (Sadece 1’inci Dönem Olarak Belirtilen Adaylar);

(a) Belgeler;

(I) Kendinize ait nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, anne ve babanıza ait nüfus cüzdanı fotokopisi,

(II) 6 adet biyometrik fotoğraf 50 mm-60 mm beyaz fonda desensiz (arkasına isim ve TC numarası yazılmış şekilde),

(III) İkametgâh ilmühaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(IV) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(V) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(VI) Lisans Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi/geçici mezuniyet belgesinin (Üniversite Öğretim Başkanlığından onaylı) aslı ve fotokopisi,

(VII) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(VIII) Transkript belgesinin fotokopisi,

(IX) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(X) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,

(XI) Vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile bireylerinin bilgilerini içermesi gerekmektedir. e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(XII) Kamu kurum/kuruluşunda görev yapmakta iseniz, ayrılış katılış bildirim belgesi veya noter onaylı sureti; özel sektörde görev yapmakta iseniz ilişik kesme belgesi veya noter onaylı sureti,

(XIII) Noter onaylı Taahhütname (Onaysız belge kabul edilmeyecek, katılış sonrasında noter onayı için birlik dışına çıkılmasına müsaade edilmeyecektir.)

(b) Malzemeler;

(I) Cep telefonu (fotoğraf, video ve ses kayıt özelliği bulunmamalıdır), akıllı cep telefonu ve dizüstü/tablet bilgisayar vb. kesinlikle getirilmeyecektir,

(II) Kişisel malzemeler (Ankesörlü telefon için telefon kartı, kol saati, tıraş malzemeleri, diş macunu/fırçası, şampuan, sabun, sabun kutusu, tırnak makası, pamuk, kolonya, kupa bardak, pudra vb.),

(III) Banka kredi kartı veya bankamatik kartı, yeteri kadar para,

(IV) Mevsime uygun yeterli miktarda siyah ve desensiz çorap, spor için beyaz havlu çorap (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(V) Yeterli miktarda beyaz renkli atlet/fanila ve iç çamaşırı (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(VI) Yeterli miktarda çamaşır yıkama filesi ve düz renkli reklam içermeyen elbise kılıfı (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(VII) Siyah renkli kurşun, mavi renkli tükenmez/pilot kalem ve silgi,

(VIII) İğne iplik seti (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(IX) Cep feneri, siyah ayakkabı boyası,

(X) Bir adet küçük not defteri,

(XI) En az iki yüz sayfa (tercihen kapağı şekilsiz düz mavi renk olan) kareli metot defteri,

(XII) Yatak kıyafeti (pijama takımı) (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(XIII) Spor ayakkabı, eşofman takımı (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(XIV) Beyaz/desensiz yüz ve banyo havlusu (Birlik tarafından istihkak kapsamında dağıtılması planlanmış olup ihtiyacınıza göre yanınızda bulundurmanız tercihinize kalmıştır),

(XV) Mevsime göre giyecek ve ayakkabı getirilmelidir.

(3) Ön kayıt için istenen belgeler (Birinci eğitim dönemi haricindeki diğer adaylar);

(a) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

(b) 6 adet biyometrik fotoğraf 50mm-60mm beyaz fonda desensiz (arkasına isim ve TC numarası yazılmış şekilde),

(c) İkametgâh ilmuhaberi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(ç) Adli Sicil Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(d) Terhis Belgesi veya Askerlik Durumu Gösterir Belge (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(e) Lisans/Önlisans Mezuniyet Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(f) Varsa Lisansüstü Eğitim Belgesinin aslı ve fotokopisi (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(g) Transkript belgesinin fotokopisi,

(ğ) Varsa Yabancı Dil Sonuç Raporu (e-devlet sisteminden alınmış olabilir),

(h) Varsa Şehit/Gazi Yakını Olduğunu Gösterir Belge,

(ı) Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı (e-devlet sisteminden alınmış olabilir).

(4) Ön/Kesin Kayıt işlemleri için istenen belgeler, mavi plastik telli dosya içerisinde ve yukarıda belirtilen sıraya göre hazırlanarak getirilecektir (Belgeler delinmeyecek her bir belge şeffaf dosyalara konularak mavi plastik telli dosyaya yerleştirilecektir).

ÖN/KESİN KAYIT İŞLEMİNİ VERİLEN SÜRE İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRMEYEN ADAYLARIN KENDİ İSTEĞİ İLE ADAYLIKTAN VAZGEÇTİĞİ KABUL EDİLECEK OLUP ADAYLIKLARI SONLANDIRILACAKTIR.

Başvuru Adresi : Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

Kütahya

Telefon No : 0 274 271 60 70 / 4197 / 4137