Askeri Personel Alım İlanları

TSK Sözleşmeli Er, Uzman Çavuş ve Astsubay Alımı Yapıyor (Başvuru Detayları)

Milli Savunma Bakanlığı ve ilgili kuvvet komutanlıkları kendilerine ait internet sayfaları üzerinden ya da Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden yayımladıkları ilanlar ile askeri personel alımı yapıyorlar. 

Yayımlanan ve başvuru süreci devam eden askeri personel alım ilanlarını siz okuyucularımız için derledik. 

Söz konusu ilanlarda yer alan başvuru koşulları ve ilanlara başvuru sürecine dair detaylar şu şekilde,

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDEN ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfası üzerinden adaylara duyurulan ilanlarda 3 askeri kurumun personel alım ilanı bulunuyor. 

Buna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çeşitli pozisyonlarda askeri personel alımı yapıyor. 

BU kuvvet komutanlıkları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarının detayları şu şekilde,

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Askeri personel alım ilanı yayımlayan kuvvet komutanlıkları tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan detaylarını siz okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

En az ilkokul mezunu adayların başvuruda bulunabileceği askeri personel alım ilanlarında çeşitli eğitim seviyelerinden mezun olan adayların başvuru yapabilecekleri askeri pozisyonlar bulunuyor. 

Buna göre kadro detayları şu şekilde,

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Personel Alım İlanı,

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, özleşmeli er, uzman çavuş ve uzman onbaşı pozisyonlarında alım yapılacağı ilan edildi. 

Jandarma Genel Komutanlığı Askeri Personel Alım İlanı

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanında, muvazzaf ve sözleşmeli olarak 3400 astsubay alımı yapacağını duyurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Askeri Personel Alım İlanı

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan askeri personel alım ilanında, 160 sözleşmeli astsubay alımı yapılacağı ilan edildi. 

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI GENEL KOŞULLAR

Alım yapacağını duyuran kurumlar ve alım yapılacak pozisyonlara ilişkin ayrıntıları aktardığımız ilanlara başvuruda bulunacak adayların bazı şartlara haiz olmaları gerekiyor. 

Yayımlanan bu koşulları genel olarak sizinle paylaşıyoruz. Özel koşullara ise haberimizin altında yer alan bağlantılar aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak askeri personel branşına göre belirlenen eğitim seviyesini karşılamak, ilan metinlerinde belirtilen ve her alım için farklılık gösteren yaş aralığında bulunmak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve ilanlarda yer alan tüm özel şartları sağlamak.

Bir Yorum

  1. Önceden neden ilkokul mezunu almıyorsunuz Şimdi bir de yaş sınırı koyuyorsunuz bari 35 falan yapın da bir işe yarasın 25 yaşında ilkokul mezunu mu kaldı Şimdi

  2. Ben başvuracam lise sondayım mezun olcam nasıl bâşvuracam

  3. Askeri personel olmak için baş vurduk okuldengi orta okul yaş 29

  4. Arkadaşlar sağlık raporunda komando olamaz uzman erbaş olur kararı alanlar düz piyade olabilirmi

  5. 2013 . Ten beri terzi kalfalık belgem var ve pendik işkurda kaydım var personel alımı ne zaman yapılacak .. 5 .. yıldan beri bekliyorum

  6. Yaşım 18 ortaokul mezunuyum sınavlara katılmak istiyorum

  7. selm ben tolga karabulut uzmna basvurusu yapmak i̇styorum ama nasl yapcami bulmadim si̇zden yardim i̇styorumm ? ..

  8. ya kardeşim kac aydır beklıyoruz ilanı yayınlayın yaa başvuru nerde yapilıyor onun linki barı koysayınız sabahtan beri bakıyorum başvuru yok hiç bir yerde

  9. Ilköğretim mezunu Uzman Onbaşı olabilir miyim mülakatları kolay Mülakatta ne soruyorlar sağlık koşulları nasıl Ben Uzman Onbaşı lığı çok istiyorum

  10. Jandarmadan bir dönemliğine alımlarını orta okula düşürmesini istiyorum yada şu an askerliğini jandarma olarak yapan askerlere jandarma er den uzman çavuşluğa kalabilme hakkı verilse çok güzel olacak

  11. Kkk sozlesmeli er alimi nasıl ne zaman yapılıyor bilgi alabilirmiyiz

  12. yaa beyler ben dunden berı basvuru yapamıyorum bı yardımcı olsanız uzman on basıyaç

  13. ben 19 yaşındayım başvurucam ama askerde daha kolay kazanırsın diyorlar bilgisi olan varsa beni bi aydınlata bilirmi sözleşmeli komando uzman çavuşluk için