Askeri Personel Alım İlanları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 572 Subay Alımı Başvurularında Son Günler

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi aracılığı ile ilanlarını yayımlamışlardı.

Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay alımı yaparken Sahil Güvenlik Komutanlığı 72 subay alımı yapıyor. Söz konusu ilanlara başvuru için son günlere girildi. Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının subay alım ilanına başvurular 1 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir. Bu bağlamda adaylarımız için Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı subay alım ilanına başvuruların nasıl yapılacağını ve genel şartlarına neler olduğunu kamupersoneli.net olarak paylaşıyoruz.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 72 SUBAY ALIM İLANI

Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda “Sahil Güvenlik (Güverte), Sahil Güvenlik (Makine), Sahil Güvenlik Mühendis (Bilgisayar), Sahil Güvenlik Mühendis (Endüstri) Sahil Güvenlik İkmal olmak ve Sahil Güvenlik (Pilot)” kadroları için toplam 72 subay alımı yapılacağı ifade edildi. 

Başvuru Detayları

İlana başvurular 19 Mart 2018 tarihinde başladı ve ilana başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 1 Nisan 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr, www.sahilguvenlik.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı aracılığı ile yapacaklardır.

Genel Şartlar

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayıp başvuru yapan adayların beyan ettikleri bilgilerin doğru olmadığı tespit edildiğinde başvuruları iptal edilecektir. Gerekli durumlarda hukuki işlem başlatılacaktır. Buna göre adaylarda “Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olmak, Alım yapılacak 1‟inci maddedeki tabloda belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak veya kesin kayıt tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak (Yüksek Lisans mezunları için mezun oldukları Lisans bölümü geçerlidir), Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu sisteme yüklemek, Alım yapılacak branşlar için kaynak gösterilen bölümlere denk bölümlerden mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu sisteme yüklemek” şartları aranmaktadır.

KPSS ALES ve Yaş Şartı

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından adaylar da KPSS, ALES ve yaş şartı da aranmaktadır. Bu konu hakkında adayların 2016 – 2017 KPSS’den birinden P3 puan türünden en az 60 son iki yıl içinde yapılan (2016-2017) ALES (Eşit Ağırlık Puan Türü) sınavlarının birinden en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 27 yaşını bitirmemiş olmaları gerekiyor.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI 500 SUBAY ALIM İLANI

Sahil Güvenlik Komutanlığının yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı da 500 subay alımı yapacağını ifade etti. Söz konusu subay alım ilanına da başvurular 19 Mart 2018 tarihinde başladı ve 1 Nisan 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr adreslerinden e-devlet üzerinden giriş yaparak gerçekleştireceklerdir.

Jandarma Genel komutanlığı tarafından yayımlanan ilanda subay ihtiyacını karşılamak amacıyla, (430)‟u sözleşmeli ve (70)‟i muvazzaf (60‟ı pilot, 10‟u tabip) olmak üzere toplam (500) subay temini yapılacağı belirtildi. Söz konusu ilana göre adayların KPSS notunun %70‟i ve ALES notunun %30‟u alınarak oluşturulan puana göre en yüksekten düşüğe doğru sıralanacak ve temin edilecek branş kontenjanının on katı kadar adaya 13 Nisan 2018 tarihine kadar www.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden “seçme sınavlarına çağrılma ve sınav ücretini yatırma” duyurusunun yapılacağı da vurgulandı. 

Genel Şartlar

Sahil Güvenlik Komutanlığı subay alım ilanında aranan şartlar gibi Jandarma Genel Komutanlığı 500 subay alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar için de bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bu bağlamda adayların şu şartlara haiz olmaları gerekiyor;

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sözleşmeli ve muvazzaf subay branşları için Tablo-2‟de belirlenen lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (10 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, (yüksek lisans mezunları için mezun oldukları lisans bölümü geçerlidir), Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Yükseköğretim Kurulu‟nca (YÖK) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek, Temini yapılacak branşlar için Tablo-2‟de belirtilen lisans bölümlerine denk programlardan mezun olanlar için YÖK veya ilgili kurum tarafından verilen denklik belgesini almış olmak ve bunu başvuru sistemine yüklemek,

01 Ocak 2018 tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans programından mezun olmuş veya 10 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 10 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak, 2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 60 puan almak, 2016 veya 2017 yıllarında ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 50 puan almak, şehit ve malul eş ve çocukları için KPSS ve ALES taban puanlarının en az % 80‟inini almış olmak (2016 veya 2017 yıllarında KPSS P3 puan türünden en az 48 ve ALES Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 40 almak), Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,”