Askeri Personel Alım İlanları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Muvazzaf Subay Adayı Alım İlanı İçin Başvurularda Son Gün

Devlet Personel Başkanlığının resmi web adresi üzerinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ilanı yayımlanmıştı. Yayımlanan ilan ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde muvazzaf subay adayı alımı yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayımlanan ilana göre alınacak olan subay adayları ilk olarak Milli Savunma Üniversitesi kapsamında alınacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra söz konusu ilana göre Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Mühendis ve Öğretmen Sınıfı Muvazzaf Subay Adayı alımı gerçekleştirilecektir.

Türk Silahlı Kuvvetleri muvazzaf subay adayı alım ilanına başvurular bugün sona eriyor. Adaylar başvurularını bugün içinde aşağıdaki link üzerinden e-Devlet aracılığı ile elektronik ortamda gerçekleştireceklerdir.

GENEL ŞARTLAR

Tüm bunların yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından muvazzaf subay adayı alım ilanına başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu bağlamda adayların “Türk vatandaşı olmak, Sivil ve askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkarılmış olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmış olmak, Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya karışmamış olmak,, Hakkında Yedek Subay olamaz kararı bulunmamak” şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.