Askeri Personel Alım İlanları

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 13 Bin Sözleşmeli Erbaş Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Milli Savunma Bakanlığı 13 bin sözleşmeli erbaş alımı yapacağını ifade etmişti. Söz konusu ilana ilişkin başvuru şartları, başvuruların nasıl yapılacağı hakkında detayları aşağıda paylaşıyoruz. 

ALINACAK PERSONEL

– 13 Bin Sözleşmeli Erbaş 

GENEL ŞARTLAR

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak

* En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)

* Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar)

*  Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak

* Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak

* Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

BAŞVURU

Adaylar başvurularını aşağıda belirtilen başvuru kılavuzunda yer alan TABLO – 1’deki faaliyet takvimine uygun olarak “www.msb.gov.tr” web adresinden online olarak yapacaklardır. Söz konusu ilana başvurular 3 Mart 2017 tarihinde başladı. Başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 1 Aralık 2017 tarihine kadar yapacaklardır.

Bir Yorum

  1. Askerlik şartı ve yaş şartı kaldırılsın bizde başvurmak istiyoruz …