Askeri Personel

2017'de Yeniden En Az Lise Mezunu Jandarma Özel Harekat (JÖH) Alımı Yapılacak Mı?

Bilindiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Nisan ayında Jandarma Özel Harekat personeli alımı gerçekleştirilmişti. Nisan ayındaki JÖH alımında en az lise mezunu adaylar da başvuru yapabilmişti. 

Jandarma Genel Komutanlığı JÖH alımına T.C. vatandaşı ve erkek olan, en az lise mezunu olan, 1 Ocak 2017 itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olan, terhisinin üzerinden 3 yıl geçmeyen ve en az 164 cm boyunda olan adaylar başvuru yapabilmişti. 

YENİDEN JÖH ALIMI YAPILSIN TALEBİ

Konu ile ilgili olarak adaylar sitemize geri bildirimler gönderiyorlar. Kamupersoneli.net olarak her zamanki gibi adayların  taleplerini gündeme getiriyoruz. Adaylar sitemize gönderdikleri geri bildirimlerde Nisan ayında yapılan Jandarma Özel Harekat personel alımının yeniden yapılmasını talep ediyorlar. 

TERHİS ŞARTI KALDIRILDI YAŞ ŞARTI ESNETİLDİ

Bu kapsamda adaylar yeni yapılacak olan JÖH alımında yine en az lise mezunu adayların başvuru yapmasını talep ediyorlar. Ayrıca bilindiği gibi Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı KHK yayımlanmıştı. Yayımlanan KHK’da uzman erbaş alımında yaş şartı esnetildi ve terhis şartı kaldırıldı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından JÖH alımları da uzman erbaş alımı olarak yayımlanıyor. Bu kapsamda yeni JÖH alımı yapılırsa yaş şartı esnetilmiş ve terhis şartı kaldırılmış olacak. 

Türk Silahlı Kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı JÖH alımı hakkında bir açıklama yapıldığında veya ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Bir Yorum

  1. Arkadaş ne bahtsız biriyim . Askere gidecekken bu karar çıkıyor. 3 dönem jöh alımını sırf askerlik yapmadım diye başvuru yapamadım. Ben askere gidecem diye askerliği kaldırıyorlar . Nasipse askerde iken başvuru yapacam

  2. yaş sınırı yükseltilsin 1 sene yüzünden başvuramıyorum:(

  3. Ne olur hemen alımlar olsun bekliyoruz yoksa askere gidecem

  4. sinavda nasil sorular cikicak karsimiza biraz bilgi veri̇rseniz sevinirim