Askeri Personel

Açıktan Jandarma Özel Harekat Alımı Yapılacak Mı? Kimler JÖH Olabilir?

JÖH NEDİR?

JÖH Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çalışan Jandarma Özel Harekat birliğinin kısaltılmış ismidir. Jandarma Özel Harekat timlerinin çoğunluğu rütbelilerden oluşmakta ancak içlerinde erlerde yer almaktadır. Erlerden oluşan JÖH timlerine ise JÖH C timi ismi verilmektedir.

Jandarma Özel Harekat timleri  bin kişilik bir Tugay’dan oluşmaktadır. JÖH timleri Türkiye’nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde görev yapmakta ve terörle mücadelede etkin rol oynamaktadırlar. JÖH timleri söz konusu bölgelerde birçok başarıya imza atmışlardır.

KİMLER JÖH OLABİLİR?

Jandarma Özel Harekat birliklerine katılabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde olan bir personel olmanız gerekmektedir. Jandarma Özel Harekat olabilmek için askerliğinizin ilk 6 ayını tamamlamış ve gönüllü olarak JÖH timlerini seçmiş olmanız gerekmektedir. Yani JÖH timlerinde gönüllülük esastır. 

JÖH olarak başvurunuzun ardından gerekli şartları karşıladığınızda başvurunuz kabul edilecek ve JÖH eğitimlerine başlayacaksınız. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaç öngörüldüğü takdirde gerekli şartları karşılayan adaylar arasından JÖH alımı yapabilmektedir.

AÇIKTAN JÖH ALIMI YAPILACAK MI? 

Açıktan Jandarma Özel Harekat Birliklerine personel alımı yapılıp yapılmayacağı hakkında İçişleri Bakanlığı veya Jandarma Genel Komutanlığından bir açıklama yapılmadı. Şuan için JÖH olabilmek sadece 6 ay askerlik yapmış olmak ve JÖH başvurusu yapmaktan geçiyor. 

İLK SİZ HABERDAR OLUN

JÖH alımı hakkında herhangi bir açıklama yapıldığında veya bir duyuru yayınlandığında ilk siz haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum