Askeri Personel

Bakan Işık: Harp Okullarına 5 Bin 300 Öğrenci Alacağız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Selah Tersanesinde Şehit Kıdemli Üsteğmen Arif Ekmekçi Lojistik Destek Gemisi’nin denize indirilme törenine katıldı.

Harp Okullarına 5 Bin 300 Öğrenci Alınacak

Bakan Işık katıldığı törende yaptığı açıklamada: “Bu yıl harp okullarımıza 5 bin 300 öğrenci alacağız. Son 4 yılın ortalamasının tam 4 katı kadar harp okullarımıza müracaatın olduğunu iftiharla söylemek isterim. Artık TSK’ya bu şerefli ocağın bir mensubu olmak için, geleceğin komutanı olmak için gençlerimizde çok daha fazla arzu ve istek var. Ayrıca, müracaat eden gençlerimizin mülakatlara gelme oranı yüzde 35’lerde yüzde 50’lere yükseldi.

Özellikle Milli Savunma Üniversitemizin önümüzdeki süreçle ilgili çok yoğun ve kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü bilmenizi isterim.

TSK’nın altyapısı güçlü ancak daha da güçlendirmek, modernizasyonunu çok daha etkin yapmak ve çağın gereklerine göre oluşturmak için de gece gündüz çalışıyoruz. Ayrıca, modern bir savunma sanayi, çağın ihtiyaçlarına cevap veren, TSK’nın caydırıcı gücünü tepe noktasına taşıyacak, modern, yerli ve milli bir savunma sanayinin inşası için de çalışıyoruz. Savunma sanayinin geldiği nokta göğüs kabartıcıdır. Yüzde 24 olan yerlilik olanı yüzde 60’lı rakamları geçmiştir. Hedef, 2023’te savunma sanayindeki yerlilik oranının yüzde 80’e çıkarılması, bunun için büyük gayret gösteriyoruz.

Eğer bu çağda , teknolojinin geldiği bu noktada işletim sistemi, yazılımlar, güvenlik kodları sizin değilse o gemi barışta sizindir. Tüm yükünü siz çekersiniz ancak Allah korusun bir savaş durumunda o gemi, kaynak kodları kiminse, işletim sistemini kim yazdıysa onun kontrolündedir.

Bu bilinçle, kendi işletim sistemimiz hamdolsun şu anda tüm gemilerimizde kullanılmaya başlandı. Yazılım ve güvenlik kodlarımızı yerlileştirmek için yoğun çalışma sürdürüyoruz. Bu çalışmaları ısrarla sürdüreceğiz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. öğrenimi lisemi orto okulmu biraz bilgi alabilrmyiz şartlar acısından

  2. Şartlar nelerdir daha açıklayıcı bi bağlantı paylaşırsanız seviniriz

  3. Atamaları yapılmayan askeri öğrenci ve kursiyerlerin haklarını kim verecek ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE