Askeri Personel

Başbakan Binali Yıldırım Milli Savaş Uçağı İçin Tarih Verdi

 Binali Yıldırım: “Savunma Sanayi İcra komitesi toplantısını gerçekleştirdik. Bu toplantıda aldığımız kararları şöyle söyleyebiliriz. Savunma kabiliyetimizi güçlendirmek, caydırıcılığı arttırmak için 26 projenin hayata geçirilmesini onayını verdik. Bunların toplam maliyeti 4 milyar 100 milyon dolar! Hayırlı uğurlu olsun.

Bu toplantıda ayrıca Türkiye’nin de içinde olduğu F35 uçaklarının ilk partisini 2021 yerine 2018 ‘de Türkiye’ye gelmesi konusunda kararımızı aldık. Yeni nesil birleşik savaş uçakları projesiyle Türkiye savunma kabiliyetini arttırmış olacak, bunun yanı sıra bölgedeki istikrara güvene , barışa önemli katkı sağlayacak.Unutmayalım ki bu en modern uçakların yapımında Türkiye’de var.

Yapılacak her uçağın %50 maliyetini oluşturan parçalar Türkiye’de yapılacak, Türkiye’den gidip orada monte yapılacak. Savunma sanayine yaptığımız yatırımlar 35 milyar dolardır. Bugün artık Türkiye helikopterini, tankını, her türlü konvensiyonel savunma araçlarını, gemilerini yapacak duruma geldi. İnşallah Uçağını da yapacak. İnşallah Cumhuriyetin 100’üncü yılında tamamiyle yerli ve milli Türk mühendislerinin alın teriyle ,akıl teriyle üretilmiş, kendi jetimizle semalarda uçacağız.  Vatan savunması için fedakarca görev yapan Silahlı kuvvetlerimizin donanımını güçlendirmek için önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımları biliyoruz, keza polisimiz , jandarmamız , korucularımız için de terörle mücadelede ellerini güçlendirecek araç ve gereci ihtiyacı eksiksiz tamamlayacağız. Çalışmalarda yeni teknolojilerin kullanılması için Ar-GE’ye kaynağı arttıracağız.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA