Askeri Personel

Efkan Ala'dan Jandarma Genel Komutanlığı Atamaları, Sicil ve Eğitimlerı Hakkında Son Dakika Açıklamaları

İçişleri Bakanı Efkan Ala Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın İçişleri Bakanlığı’na bağlanması ile ilgili sorulan soruları yanıtladı. A haber ekranlarında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Sn. Efkan Ala  :”Jandarma Tamamiyle İçişlerine bağlanacak. Bu konuda herhangi bir tereddüt olmayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü ne ise Jandarma ‘da öyle olacak ( atamalar, sicil, eğitimler) . Sahil Güvenlik Komutanlığı’da öyle olacak.  


Sistem Darbe Oluşturuyor

Çünkü bunlar asayiş hizmeti yürütüyorlar. Birde gerçekten , böyle darbe girişimlerini önlemek için güçleri paylaştırmak lazım. Çünkü sistem darbe oluşturuyor. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi olmalı, hepsi bir birimin altında olmamalı, ayrı ayrı olmalı, ayrı ayrı güçlü olmalı. Asayiş hizmeti verenlerin Asayişten sorumlu Bakanlığa bağlı olması lazım. Vali gelirse Orgeneral’in yetki ve sorumluluğuna sahip olacak. Jandarma kolluk kuvveti haline dönüştürülecek. Emniyet nasıl şimdi? Bir asayiş birimi, emniyet terörle mücadele ediyor, hırsızı yakalıyor. Jandarma’da öyle olacak. ” 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, kamu personeli alım haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi “Kamupersoneli.net”‘i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. jandarma uzman çavuşların ne olcağı hakkındada bilgi verebilirmisiniz