Askeri Personel

Jandarma'daki Kadın Subay Sayısı 8 Bine Çıkarılacak

Kurtuluş Savaşında kritik görevlerde bulunan kadınlar şimdilerde ise terörle mücadelede ön saflarda yer alacaklar. Jandarma bünyesinde 828 kadın subay bulunuyor. Bu sayı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 8 binin üzerine çıkarılacak ve bu kadın subaylara komando eğitimi verilecek.

828 KADIN SUBAY VAR

Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinde erkek kadın dengesini sağlamak ve terörle mücadele başta olmak üzere her sahada kadınlara da görev vermek üzere harekete geçti. Milliyet’ten Önder Yılmaz‘ın aktardıklarına göre bilindiği gibi kadınların Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki sayısı yüzde 1 oranında. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 52 subay ve 776 astsubay olmak üzere toplam 828 kadın personel bulunuyor.

JANDARMA İLANINDA 100 KİŞİ’DEN 10’U KADIN OLACAK

Konu ile ilgili olarak talimat Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’den geldi. Arif Çetin’in talimatı ile 2018 yılından itibaren tüm Jandarma personeli içinde kadın subay ve astsubayların oranı yüzde 1’den yüzde 10’a çıkarılacak. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı personel alımı duyurularına başvuru yapacak olan 100 kişiden 10’u kadın olacak

KADIN SUBAYLARA KOMANDO EĞİTİMİ VERİLECEK.

Bu kapsamda sayıları arttırılacak olan kadın subaylara komando eğitimi verilecek. Kadın subaylar belirli tarihler arasında komando eğitimi için kampa alınacak. Komando eğitiminde kadın subaylar ağır atış ve tatbikat eğitimi alacaklar. Eğitimlerini tamamlayıp göreve başlayan kadın subaylar ise göreve başladıklarından itibaren Doğu ve Güneydoğu gibi iklim ve yaşam koşulları zorlu bölgelerde de tüm yasadışı eylem ve faaliyetlere karşı hizmet gösterecek. Kadın Jandarmaların görevlerinin büyük bir kısmını terör örgütleriyle mücadele oluşturacak.

Bu kapsamda ilk jandarma kadın komando bölüğü eğitimini aldı. Kadın komandolar Kırşehir Kaman’da eğitimden geçirildiler ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenen noktalarda görevlerine başladılar.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA