Askeri Personel

Jandarma Erbaş ve Er Alımında Yeni Gelişme! Jandarma Er ve Erbaş Alımında Son Durum

Bakan Hulusi Akar, profesyonel askerlik konusunda istenen noktaya gelinip gelinmediğine ilişkin olarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

JANDARMA ER ALIMI YAPMAYACAK

Bakan Akar profesyonel ordunun olduğunu ifade ederek uzman çavuş, erbaş alımlarının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2020’den itibaren jandarmanın da er alımı yapmayacağını vurguladı. 

Konu ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar açıklamalarının devamında “Türk Silahlı Kuvvetleri içinde er almama durumu geçerli mi” sorusunu da yanıtladı. Bu soru üzerine Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin er alımına devam ettiğini belirtti.

BAKAN SOYLU HER YIL 25- 30 BİN PERSONEL ALIMI YAPILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Jandarma Teşkilatında haziran ayı itibarıyla askerlik görevini ifa eden bin 332 yedek subay ve 111 bin 341 erbaş/er olmak üzere toplam 112 bin 673 yükümlü yer alıyor.     

Bu yıl içerisinde alınması planlanan 37 bin 82 personelden şu ana kadar 18 bin 313’ünün alımı tamamlanırken 18 bin 769’unun alım işlemlerinin yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.     

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatının profesyonelleştirilmesi amacıyla teşkilata yükümlü asker alınmayacağını ve her yıl 25-30 bin personel alımı yapılacağını açıklamıştı.     

Bir Yorum

  1. Ya alım tarıhlerı ne zaman basvurular ne zaman acılacak bir bilgisi olan varmı

  2. 2017 10. Ay 2. Grup atanmalari ne zaman bilgisi olan var mı

  3. İlköğretim olsun yaş yaş sınırı 35 yaş altı olsun bizlerede bi fırsat verin