Askeri Personel

Jandarma Genel Komutanlığı 25 Bin Personel Alımı Yapacak (JÖH, JÖAK, Uzman Personel)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu konuşmasında Jandarma Genel Komutanlığı’na alım yapılacak personel sayısına dair açıklamalarda bulunmuştu. 

Bu kapsamda çeşitli sınıf ve kadrolarda 25 bin personel alımı yapılacağı açıklanan Jandarma Genel Komutanlığı için alımlar ne zaman olacak? İşte detaylar,

25 BİN JANDARMA ALIMI YAPILACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu emniyet güçlerinin kadrolarına yapılacak alımlara yönelik açıklamalarında alım yapılmış personel sayısına ve alım yapılacak personel sayılarına dair net ifadeler kullanmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı için yapılacak alımlar içinde çok net ifadeler kullanan Bakan Soylu alımlara dair şu ifadelere yer vermişti. 

2021’e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, 2016’dan bugüne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık, toplam sayımız 195 bine ulaştı. Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız. Sahil güvenlikte de geçen yıl yaklaşık 647 personel alımı yaptık.”

Bu açıklamanın ardından ise Jandarma Genel Komutanlığı’na 25 bin personel alımı bekleniyor. Peki alımlar hangi kadrolardan yapılmalı?

BAŞVURU KOŞULLARINA DAİR NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yapılacak olan 25 bin Jandarma alımlarına başvuru yapacak adayların bir çoğu başvuru şartlarında esnetilme olmasını talep ediyor. Yaş şartı konusunda çok sayıda aday bu şartın esnetilmesini isterken bazı adaylarda farklı alanlarda talep edilen bazı koşullar hakkında kendi görüşlerini paylaşıyorlar. Ayrıca alımlara dair merak edilen ikinci konu ise alım yapılacak branşlar.  Sizlerde görüşlerinizi yorumlarınızla bizimle paylaşabilirsiniz. Eğitim, yaş ve diğer koşullar ve kadro (JÖH, JÖAK ve uzman personel) dağılımlarının nasıl olması gerektiği ile ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. 

25 bin Jandarma alımlarına dair görüşlerinizi haberimizin altına yorum olarak yazabilir ve taleplerinizi duyurabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – ÖZEL Haber

Bir Yorum

  1. Ne zaman olacak ama 2 aydır bekliyorum sabrın sonu sükunet olur insAllah

  2. PÖH ve JÖH, Olmak için en az Lise Mezunu Ve kpss şartsız. Veya TYT şarsız olması herkes icin iyi olur, Msü alımlaro yapılırken sınavı kazandım ve kontejyan olmadıgı icin alınamadım, PÖH olmak o kadar çok istiyorum ki, Her Şey VATAN İçin..!

  3. Yapılan alımlar da kpss şartı olmaması gerekiyor alımları sabırsızlıkla bekliyoruz

  4. Uzman erbaş alımları n zaman olacak sorarmısınız 5 aydır beklemedeyim

  5. Yaş şartı umarim 29 olur sözleşmeli erlikten alınıyo normaldende alınmalı bence

  6. Artik yas olayina egilinsin 35-36 sinirlamasi olsun.Gundemden dusmeyen orgut yuzunden biz o zamanlar hic bir okula yerlesemedik.Tek,tek sinavlarda,mulakatlarda hep elediler.
    Simdide yasimiz gectigi icin giremiyoruz.Lutfen buyuklerimiz bu ise bi el atsin.
    Saygilarimla.

  7. 2017/9 lojıstık sınavlarına gıtdım hala beklıorum ınsAllah çağırırlar beklemedeyım

  8. Lütfen askerlik sarti olmasin gereken egiyimi almaya raziyiz

  9. Yaş şartı 29 olur inşAllah orta okul mezunlarıda alınır

  10. Yaş 35 yapın artık lise mezunu alim yapın erkek Allah aşkına ya

  11. Yaş siniri 30 olsun yani 1989 ve aonrasi basvuru yapabilsin kpss sartsiz olsun cunku yetenek kpss ile ölcülemeyen tek seydir.

  12. Jandarma Asayiş başvurulari başlasin artik 3 4 aydir ilan bekliyoruz ..

  13. Vatan millet bizim herşeyimiz ..
    Bı an önce alım olsun tüm kardeşler ..
    Vatanı için can atıyor .. … Önce vatan sonra millet ..
    Bismillahirrahmanirrahim

  14. Uzman çavuş alımı tam olarak ne zaman ve askerlik şartı var mı?

  15. Kpss şartsız ve yaş olarakta en fazla 30 olmasi lazim

  16. Sahil guvenlik olmak icin sartlari nelerdir milli sporculara ayricalik yada ozel kontenjan varmi

  17. Askerlik mesleği, kendi branşlarda atanamayan, iş bulmada güçlük çeken gençlerimiz için içinde bulundukları an itibariyle cazip gelebilir. Fakat; tecrübeli yakınları ile detayları öğrenip bu yola girmeleri ülke ve kişisel menfaatleri için önem arz etmektedir.

  18. Slm ben güvenlik korucusuyum 1988 doğumluyum uzm cavusluk icin yas esnetilmesini canı gönülden istiyorum herşey vatan icin

  19. Şartların biraz esnetilemesi gerektiğini ara ederim örneğin bu mesleği çok ama çok istiyorum dövme konusunun biraz daha esnetilmesi konusundaki görüşlerimi arz ederim.

  20. İnşAllah bayan alımda vardır küçüklükten beti hayalim

  21. ben gönüllü korucu yum uzman olmak istiyorum yaş 35 olsun

  22. Orta okulda eklensin lise mevzunu olan lar başvuruyor sadece

  23. Bizde bu vatanın evladı degilmiyiz neden lise mezunu alıyorsunuz da ilkokul mezunu veya orta okul almiyorsunuz neden acaba almanızı bekliyoruz

  24. Orta okul olur inşAllah çok istiyorum fakat lise şart koşuyor giremiyom orta okul olur inşAllah

  25. Lütfen yaş 35 çikarlsin lutfen ALLAH C C rizasi icin benim gibi bekleyen bir suru kardeslerim var var sinir 35 istiyoruz.

  26. Yapılan alımlarda kpss şartı olmasın önlisans larada bi şans tanıyın lütfen

  27. Jandarma uzman erbaş için askerlik şartı kalkmış . En çok istenen kriterlerden biriydi bu. Ben lise mezunuyum kpss'ye girdim . Kasim ayinda olacak alimlara başvuru yapabilecem. Ilgili herkese çok teşekkür ediyorum.

  28. Yaş engelının en yuksek 33 olsun.o yaştakıler herşeyın bılıncınde olup görevlerını on numara yaparlar.

  29. Ne zaman joh joak başvuruları başlayacak bilgisi olan varmı?

  30. Lutfen 35 olsun yaş sinir lutfen lutfen gozumuz kulagimiz 35 yaşa çekilmesidir

  31. Neden mezuniyet şart askerlik terhis gecmemis isteniyr bnce bu yasanın idail olmasi gerekir hep bu vatan evlatlari başka ülke olsa yapilir yardım malasef lüften görün ilkokullarida rica ediyrm iyi calismalar arz ederim

  32. Abi 5 yıl terhis şartını kaldırsınlar yaşı 29 yapsınlar

  33. Acaba alımlard jandarma ast subay alımlımıda yapılacakmi ve alımlar tam olarak ne zaman belli mi

  34. Uzman olmayı çok istiyorum ve hala uğraşıyorum ama eğitim engel oluyor bana lise diploması olmadıgı için sıkıntı yaşıyorum

  35. Ben sözleşmeli erim ve mesleki hayatımın 6 yılını kara kuvvetlerinde geçirdim ve Hakkari de Fırat kalkan ZEYTİN DALI harekatına yer alıp halen görevimi hiçra ediyorum bu durumdan büyük mutluluk duyuyorum ama neden orta okullu olduğum için dışlanıyorum bu tür kurum ve birimlerinde bana bir acıklama gerisi gelirse sevenirim. Ben Türk oğlum Türk doğdum Türk ölmek isterken jandarma ya geçmek enbüyük hakkımda neden olamıyorum neden dışlanıyorum. Saygılar..

  36. Askerlik sartı olmadan kpssiz lise mezunu olur insAllah hedef pöh

  37. Hep bekliyorum lise şartı kalksın biz bunu istiyoruz ortaokul mezunlarınınsa önü açılsın tek istediğim vatan millet için uğraşmak istiyorum.

  38. Yaş şartına ülkede binlerce insanlar takılmakta devlet sesimizi duysun lütfen yaş şartı 35 olsun artık

  39. Asais10 aydır bekliyoruz artık bir netlik getirin asaiş olsun ama 1991 günü bitiyor Allah rızası için acin artık

  40. Orta okullara da başvuru yapılmasını istoyoruz ve yaş sartı. Uzaltılmalı en büyuk sorun ise terhis tarihi bu saçmaliga birisi dur desin artık başvuru yapan kişi zaten 6 ay egitim alıyor terhis tarihi 10 yıla kadar uzamalı ve ilk okullarada şans verlmeli on başı uzman olarak

  41. Yaş şartı 29 olsun terhis tarihi 10 olmalı ve ilk okullara da şans verilsin ne kafası çalısan var ilk okul mezunlarida cogu unuversitiledi yok o akıl

  42. Yaş 35 olmasından yanayım çunku yaş nekadar yuksekse talep o kadar çok olur bende olmak istiyorum fakat 29 yasindayim

  43. Yaş şartı esnetilmeli lütfen 32-35 neden olmasın ki.en azından başvuru yapabilsin,kilo boy eğitimler vs.elenirse yine elensin ama başvuru yapabilsin,insanların umudu kırılmasın!!!

  44. Lütfen bayan alımların sayısını arttırn gerçekten çok istruz bunu erkekler gibi vatan bayrak aşkı taşıyan biz bayanlarda hizmet vermek istyrz bu ülkeye

  45. jandarma 2018/1 mebs bıranşı mülakatlarını ve sağlık raporunu alıp teslim ettim henüz eğitim yeri açıklanmadı eğitim yerleri ne sürede bir açıklanır