Askeri Personel

Jandarma Kadın Erkek Astsubay Alımı Mülakat Süreci Başladı! İşte Sınav Ücreti Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı haftalar öncesinde bir ilanını yayımladı ve yayımlanan ilanda Jandarma Genel Komutanlığı kendi bünyesinde görevlendirmek üzere kadın ve erkek astsubay alımının yapılacağını ifade etti.

Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alım ilanında alınacak olan personellerin jandarma, istihkam, muharebe, ikmal, bakım, personel, maliye, pilot, tabip, sağlık, bando, uçak/helikopter teknisyeni kadroları için alınacağı ifade edildi. 

BAŞVURULAR TAMAMLANDI

Konu ile ilgili olarak Jandarma Genel Komutanlığı astsubay alım ilanına başvurular 2 Nisan 2018 tarihinde başladı ve 23 Nisan 2018 tarihine kadar devam etti. Seçme sınavlarına çağrılacak aday listesinin ve sınava ilişkin uygulama esaslarının internet üzerinden yayımlanması ve adli sicil/arşiv araştırmalarının başlatılması ise 13 Nisan 2018 tarihine kadar devam etti. 

MÜLAKAT SÜRECİ BAŞLADI

Seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesi ise 3 Mayıs 2018 tarihine kadar duyuruldu. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınav ücretlerini 3 Mayıs 2018 ile 10 Mayıs 2018 tarihleri arasında yatıracaklardır. Bunun yanı sıra sınav yeri tarihi ve saati 15 Mayıs 2018 tarihine kadar duyurulacak. 21 Mayıs 2018 ile 13 Haziran 2018 tarihleri arasında Belge İnceleme, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik (spor) ve Mülakat Seçme Sınavları gerçekleştirilecek. 

50 TL SINAV ÜCRETİ YATIRILACAK

Seçme sınavına katılacak olan adaylardan 50 TL sınav ücreti alınacaktır. Şehit veya malul eş ve çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır. Sınav ücreti yatıracak olan adaylar ücretlerini Halkbank ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla (ödemeler ekranından sınav adı seçilerek) yatıracaklardır.

Bir Yorum

  1. Parayı sivilden astsubay yerine muazzaj astsubay yatırmışım nasıl düzeltirim düzelt e imkanım varmı