Askeri Personel

Jandarma uzman erbaş alımı için kritik gelişme!

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş alımları beklenirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sevindiren bir açıklama yapıldığı belirtildi. Dünya Gazetesinin aktardıklarına göre İçişleri Bakanı Soylu yeni uzman erbaş alımları için kararın ne zaman verileceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN?

Corona virüsü salgını kapsamında uzman erbaş eğitimleri askıya alınmıştı. Bunun ardından normalleşme kapsamında eğitimlere devam edildi. Bakan Soylu uzman erbaş alımları ne zaman yapılacak sorusuna yanıt verdi. 

Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu açıklamalarında sürecin devam ettiğini corona nedeni ile tüm eğitimlerin ertelendiğini belirterek Polis Akademisi eğitimleri, bekçi eğitimleri, Jandarma Sahil Güvenlik Akademisi eğitimleri yapmak zorunda olduklarını vurguladı. Önümüzdeki günlerde bir karar vereceklerini belirten Bakan Soylu biraz daha sabırlı olmakta fayda olduğunu vurguladı. 

Bakan Soylu’nun açıklamaları kapsamında jandarma ile sahil güvenlik bünyesine uzman erbaş alımlarının devam etmesi beklenirken 4. grup duyurusu ve yeni uzman erbaş alımları için biraz daha sabır gerekiyor.

İlan yayımlandığında veya bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET / ÖZEL HABER