Askeri Personel

MHP'den Uzman Çavuşlara ve Jandarmalara 3600 Ek Gösterge Verilsin Teklifi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter yaptığı açıklamalarında uzman çavuşlara kadro verilmesini istedi ve uzman jandarmaların da okullarda geçirdikleri bir yıllık eğitimin fiili hizmete sayılmasını sağlamak gerektiğini belirtti. 

UZMAN ÇAVUŞ VE JANDARMALAR İÇİN 3600 EK GÖSTERGE TALEBİ

Ayrıca Yönter uzman çavuş ve jandarmalara 3600 ek gösterge bağlanması gerektiğini belirterek ordu evinin de açılmasını talep etti.

Açıklamalarında uzman jandarmaların sorunlarının çözülmesine işaret eden Yönter, hem uzman çavuşların hem de uzman jandarmaların 3600 ek gösterge ile çalıştırılması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra MHP’li Yönter, uzman jandarmaların okullarda geçirdikleri bir yıllık eğitimin fiili hizmete sayılması gerektiğini ifade ederek astsubaylara verilen hakların uzman jandarmalara da verilmesi gerektiğini vurguladı.

Uzman çavuşların 45 yaşına kadar çalıştığını ifade eden Yönter, kamu kuruluşlarında görevlendirilen uzman çavuşların 45 yaşından sonra yeniden göreve başlamış gibi işe başladıklarını ifade etti. Bu konu hakkında Yönter “Uzman çavuşluktan kaynaklanan bütün haklarını kaybediyor, maaşları düşüyor. Bunlar uzman çavuş kimliği istiyorlar” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA